Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiție rară în vreme de război: Un gigant alimentar deschide o nouă fabrică în Ucraina

fabrica nestle ucraina

Nestle va investi 40 de milioane de franci elvețieni (42,88 milioane de dolari) pentru a lansa o nouă unitate de producție în vestul Ucrainei, a anunțat luni compania, potrivit agenției Reuters.

Nestle este una dintre foarte puținele companii internaționale care au anunțat noi investiții în Ucraina de când Rusia a invadat țara în februarie 2022.

"Aceasta este o mișcare importantă pentru Nestlé, luată într-o perioadă foarte dificilă pentru țară", a declarat Alessandro Zanelli, directorul general al Nestlé pentru piața din Europa de Sud-Est, într-un comunicat.

"Ne propunem să creăm un hub alimentar și culinar, asigurând locuri de muncă suplimentare și deservind nevoile ucrainenilor și ale tuturor cetățenilor europeni cu produse de înaltă calitate."

Invazia Rusiei a distrus economia Ucrainei, care se estimează că se va reduce cu 35% în acest an, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internațional. În ultimele săptămâni, pene de curent s-au răspândit în întreaga țară, deoarece Rusia a intensificat atacurile asupra instalațiilor electrice ucrainene.

Nestle, care are deja aproximativ 5.800 de angajați în Ucraina, plănuiește să adauge 1.500 de noi locuri de muncă la noua unitate de producție din Smolihiv, în regiunea Volin.

Noua fabrică este menită să contribuie la creșterea producției de sosuri reci, condimente, supe și alimente instant, aprovizionând atât piața internă, cât și piețele din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.