Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invitat SURPRIZĂ la audieri în ancheta Trump-Rusia: EMOȚII pentru președintele SUA

reuters
trump

Comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor l-a citat miercuri pe Michael Cohen, avocatul personal al preşedintelui american Donald Trump, în cadrul anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA, anunţă Reuters şi AFP.

Comisia nu a precizat motivul citării lui Cohen, însă ziarul New York Times afirmă că avocatul se află şi în atenţia Biroului Federal de Investigaţii, în legătură cu contactele cu Moscova ale campaniei electorale a lui Trump. Cotidianul citat de Reuters a menţionat implicarea lui Cohen - printre alţi apropiaţi ai preşedintelui american - într-un plan nerealizat de comunicaţii neoficiale, care ar fi urmărit un acord de pace între Rusia şi Ucraina şi ridicarea sancţiunilor americane împotriva Rusiei.

Citește și: Klaus Iohannis face VIZITĂ OFICIALĂ la Casa Albă: Întâlnire cu Donald Trump, vizită de 8 zile

Comisia l-a chemat la audieri şi pe fostul consilier pentru securitate naţională Michael Flynn, care a demisionat în februarie din cauza scandalului provocat de legăturile sale cu ambasadorul rus la Washington.

Au primit citaţii de la comisie şi firmele lui Flynn şi Cohen, respectiv Flynn Intel şi biroul de avocatură Michael D. Cohen şi Asociaţii.

Un oficial din Congresul Statelor Unite a declarat agenţiei Reuters, sub rezerva anonimatului, că au fost solicitate şi documente de la CIA (Agenţia Centrală de Informaţii), NSA (Agenţia pentru Securitate Naţională) şi FBI (Birou Federal de Investigaţii). Acestea ar trebui să arate cine din administraţia fostului preşedinte Barack Obama a cerut dezvăluirea identităţii apropiaţilor lui Trump ale căror comunicaţii au fost interceptate din greşeală.

Citește și: Prezentatoarea care anunța DEZVĂLUIRI despre moartea prințesei Diana s-a ținut de cuvânt / VIDEO

Independent, au emis citaţii şi procurorii federali care conduc o anchetă penală împotriva lui Flynn. Aceştia urmăresc să obţină informaţii inclusiv privind tranzacţiile bancare şi comunicaţiile în care a fost implicat fostul consilier. Firma olandeză Invovo BV a plătit în 2016 grupului Flynn Intel 530.000 de dolari, potrivit unei declaraţii depuse de grup la Departamentul Justiţiei, în martie anul acesta. Un document consultat de Reuters arată că Invovo este proprietatea omului de afaceri turc Ekim Alptekin, anunță Agerpres.

Şi Departamentul Apărării îl anchetează pe generalul în retragere Michael Flynn, suspectat că nu a dezvăluit sume primite de la diferite entităţi din Rusia şi Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.