Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioahnnis păstrează secrete detaliile despre antrenarea militarilor ucraineni pe teritoriul României. A făcut însă câteva precizări

Iohannis 21

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Summitul Energiei Nucleare de la Bruxelles, că România nu va transmite detalii despre anternarea celor 50 de militari ucrainenei pe teritoriul Romîniei și nici despre tranzitul echipamentului militar din Finlanda pe teritoriul României.

„Nu mi se pare pur și simplu util să facem publice detalii despre ajutorul militar sau despre unde facem antrenamente pentru miliatri ucraineni. Suntem lângă front”, a declarat președintele României.

„Pot să vă dau un exemplu despre un  proiect de acest tip care mie îmi place foarte mult. Este vorba de a antrena piloți ucraineni pe aeronave F16. Acest lucru se va desfășura într-o bază din Romînia”, a adăugat Iohannis.

Aderarea la UE a Ucrainei și Republicii Moldova

Însă șeful statului a vorbit despre discuțiile legate de aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la Blocul Comunitar.

„Discuția începerii negocierilor cu Ucraina și Moldova (aderare la UE - n.r.) nu văd probleme de fond, dar văd posibile probleme de formă, fiindcă există o ambiție de a începe foarte repede. Cred că vor fi voci care nu ar agrea o grabă ieșită din comun și cred că pe termene mai degrabă vor avea discuții decât pe fond care a fost agreat și toți sunt de acord”, a declarat prețedintele României cu privire la discuțiile care au loc în ceea ce privește aderarea la Unuiunea Europeană a celor două state vecine.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.