Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Oltean i-a dat un sfat lui Augustin Zegrean: Ce i-a spus PNL-istul

IOAN OLTEAN - INTREVEDERE - ORGANIZATII ROMANESTI DIN ITALIA

Fostul lider al PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că l-a sfătuit pe fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, să nu candideze pentru o funcţie de senator, aşa cum acesta şi-ar fi dorit, deoarece este o demnitate inferioară celei pe care a deţinut-o.

"Singurul lucru pe care i l-am spus la modul foarte deschis este că, în opinia mea, nu ar trebui să candideze, pentru că, după ce ai ocupat o funcţie atât de înaltă, nu cred că te mai poţi coborî la funcţii, demnităţi publice de rang inferior. Aceasta a fost opinia mea şi i-am spus-o deschis. Preşedintele Curţii Constituţionale este o demnitate extrem de înaltă. Probabil că doar preşedintele României şi prim-ministrul sunt demnităţi cu acoperire atât de largă şi atât de importantă ca cea pe care el a deţinut-o. Or, în situaţii de acest fel, nu cred că mai poţi să îţi doreşti alte demnităţi de rang inferior. Cred că e bine să ai alte preocupări şi alte gânduri după o asemenea ascensiune formidabilă", a afirmat Oltean.

Citește și: A fost înfiinţată Comisia prezidenţială privind Proiectul de ţară

În ceea ce priveşte nominalizările filialei PNL Bistriţa-Năsăud pentru alegerile parlamentare, Ioan Oltean i-a caracterizat drept "tineri, frumoşi şi deştepţi".

"A fost cea mai democratică nominalizare a candidaţilor în partid, una de necontestat. Nimeni nu poate să nu fie mulţumit când o structură decide în mod democratic. (...) Eu cred că este o echipă tânără, o echipă de oameni care, dacă vor şti să gestioneze partidul aşa cum trebuie, vor avea carieră politică. Sunt toţi trei oameni cărora nu li se poate imputa absolut nimic. Sunt tineri, sunt frumoşi, sunt deştepţi şi sper să aibă suficientă ambiţie, suficiente cunoştinţe şi să abordeze o strategie care să ducă organizaţia judeţeană unde a fost ea, între primele zece la nivel naţional. Nu pot decât să le urez succes, nu numai lor, ci tuturor care încă vor să facă politică la nivelul PNL", a mai declarat Oltean.

Organizaţia PNL Bistriţa-Năsăud i-a desemnat vinerea trecută, prin votul tuturor membrilor Biroului Politic Judeţean, pe cei care vor ocupa locurile eligibile pe lista de candidaţi pentru parlamentare. Astfel, primele două locuri la Camera Deputaţilor sunt ocupate de Robert Sighiartău (27 ani), care este şi preşedinte interimar al filialei judeţene, şi de consilierul judeţean Doris Moldovan (37 ani). Locul întâi la Senat i-a revenit prim vicepreşedintelui PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc (47 ani), anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.