Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Oltean și alți 6 foşti parlamentari au dat Parlamentul în judecată și îşi cer pensiile speciale înapoi

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
ioan oltean dna

Şapte foşti parlamentari de Bistriţa-Năsăud au decis să acţioneze în instanţă Parlamentul României şi îşi cer pensiile speciale înapoi, acţiunea fiind înregistrată pe rolul tribunalului judeţean în cursul zilei de miercuri.

Aceştia cer să se constate nulitatea ordinelor în baza cărora nu mai primesc pensii speciale, potrivit agerpres.ro.

Printre aceştia se numără fostul preşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, dar şi alţi doi foşti lideri de organizaţii judeţene de partid şi foşti prefecţi - Viorel Pupeză (PSD) şi Ioan Ţintean (ALDE).

Ceilalţi patru sunt Viorel Ilişiu, Emil Rus, Emil Scurtu şi Ioan Sonea.

Cel mai longeviv parlamentar de Bistriţa-Năsăud, fostul deputat Ioan Oltean, care a avut şase mandate în Parlament, a declarat joi, pentru AGERPRES, că indemnizaţia lunară pe care o primea se ridica la 10.000 de lei şi că, în opinia sa, o lege nu poate să acţioneze retroactiv.

"Am contestat ordinul prin care s-a dispus încetarea plăţii acelei indemnizaţii pentru limită de vârstă. Eu am şase mandate, iar suma era de 10.000 de lei - asta e suma maximă de care beneficiază cei care au de la trei mandate în sus. Noi atacăm un ordin, pentru că în temeiul unei legi s-a emis un ordin prin care s-a aprobat indemnizaţia, şi în temeiul altui ordin, care s-a emis în temeiul altei legi, s-a sistat plata. În opinia mea, este vorba de neretroactivitate: o lege nu poate să retroactiveze, se spune clar şi în Dreptul constituţional, şi în Dreptul civil, legea nu produce efecte retroactive", a precizat Oltean.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, calitatea de pârât în acest dosar înregistrat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud o au Camera Deputaţilor, Senatul şi secretarii generali ai celor două Camere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.