DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ioan Stan, președintele PSD Suceava: Dacă Klaus Iohannis nu înțelege să îi trateze pe toți românii cu respect nu este președinte țării, este doar șef de partid

SmartPress Suceava
Ioan Stan

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a criticat dur ultima declarație publică a președintelui care a atacat la scenă deschisă Partidul Social Democrat și a făcut propagandă electorală pe față Partidului Național Liberal. Șeful social-democraților din județul Suceava e de părere că președintele a călcat cu bună știință în picioare prevederile Constituției României și că dacă nu îi respectă pe toți românii dovedește cât se poate de clar că nu se poate ridica la înălțimea funcției pe care o ocupă și că a rămas un biet președinte de partid:

”Conform articolului 80 din Constituția României, Președintele „veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.” Nicăieri în Constituție nu scrie că Președintele poate fi agentul electoral al unui anumit partid. Ba mai mult, Legea fundamentală a țării prevede că dacă președintele încalcă prevederile constituționale, poate fi suspendat din funcție. Or ieșirea de aseară a domniei sale a fost total deplasată, nu doar în afara prevederilor constituționale.

Să te transformi, de la pupitrul instituției prezidențiale în propagandistul șef al PNL-ului este mult sub demnitatea funcției deținute. Acest lucru demonstrează fie că nu are pic de respect față de Constituția țării, fie că nu a înțeles nimic din ce înseamnă să fii Președintele tuturor românilor. Nu doar a celor care votează cu partidul său, respectiv PNL.

Până la el, nici un Președinte al României nu a îndrăznit să calce în picioare în asemenea hal Constituția țării, angajându-se într-o campanie electorală pe față pentru un partid. În comparatie cu Klaus Iohannis, predecesorii săi au dovedit că au limite și bun simț. El nu are limite. De bun simț, nici nu mai discutăm.

De când s-a instalat în funcție practică un discurs al urii, un discurs partinic, un discurs al dezbinării. Românii care votează cu partidul său sunt buni și deștepți în timp ce românii care au alte opțiuni politice, sunt răi și proști. Asta este opinia Domniei Sale și nu se sfiește să și-o expună ori de câte ori iese. Nu spune nimic constructiv, nimic pozitiv, nimic care să unească românii. Grija lui cea mai mare este să ne dezbine ca popor, nu să vegheze la buna funcţionare a autorităţilor publice și nici să medieze relația dintre puterile statului, nici între stat și societate. Scopul lui este să aibă Parlamentul lui, Guvernul lui, Justiția lui. Toată puterea să fie în mâna sa. Pentru asta, nu se dă în lături de la nimic. Și o face josnic, nedemn, tărând în noroi demnitatea funcției prezidențiale.

Un votant PSD merită tratat cu același respect de Președintele țării, ca și cei care votează alte partide politice. Dacă nu înțelege asta, Iohannis nu este un președinte de țară. Este doar un președinte de partid.” susține senatorul, Ioan Stan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.