Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Turc (PNL Bistriţa-Năsăud): Moţiunea de cenzură, obligatorie în situaţii critice; nu ştiu dacă va fi depusă înaintea prezidenţialelor

PNL siglă

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că iniţierea unei moţiuni de cenzură din partea opoziţiei este un demers obligatoriu în condiţiile în care ţara se află într-o situaţie dificilă, însă nu a putut preciza dacă această moţiune anunţată de liberali va fi depusă înainte de alegerile prezidenţiale.

În opinia liderului judeţean al PNL, depunerea unei moţiuni de cenzură este un act de seriozitate şi de responsabilitate pentru un partid politic.

"Orice partid politic serios, responsabil, aşa cum este PNL, are obligaţia de a depune moţiuni de cenzură în situaţii critice. Noi suntem într-o situaţie critică. Nu există garanţii pe pământ în situaţii de acest gen, dar să joci politicianist, să te gândeşti ce se întâmplă dacă nu trece, ce se întâmplă dacă ajungi la guvernare, ce se întâmplă dacă ajungi la guvernare cu visteria goală, este o abordare pur politicianistă. Un partid responsabil face ceea ce trebuie, indiferent de costuri", este de părere Ioan Turc, conform agerpres.ro.

Întrebat dacă această moţiune de cenzură va fi depusă înainte de alegerile prezidenţiale, Turc nu a putut da un răspuns clar.

"Nu pot să vă spun acest lucru. Este o decizie care se va lua în forurile de conducere ale partidului", a replicat preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud.

Ioan Turc consideră că actuala situaţie din Parlament nu este una "comodă", dar s-a arătat încrezător în şansele de reuşită ale moţiunii de cenzură.

"Nu este o situaţie comodă. Să realizezi o masă critică pentru trecerea unei moţiuni de cenzură, dincolo de declaraţiile politicianiste ale unora, este o întreprindere serioasă. Noi credem că vom depune moţiunea de cenzură şi că moţiunea va trece", a mai spus liderul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.