Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Bran: Am asistat la un spectacol inedit și grotesc. Ministrul Finanțelor a evitat orice răspuns legat de împrumuturi sau despre creșterea deficitului

facebook.com
Ioana Bran

Deputatul PSD, Ioana Bran, a precizat, pe Facebook, că a asistat astăzi la „un spectacol inedit și grotesc”,  întrucât Ministrul desemnat al Finanțelor a venit la audierea din Comisiile reunite de buget, finanțe, bănci pentru a fi reinvestit în funcție, însă acesta „a explicat că nu vrea să guverneze, ci vrea alegeri anticipate!” De asemenea, social-democrata a adăugat că ministrul de Finanțe „ a evitat orice răspuns legat de împrumuturi, creșterea deficitului sau subfinanțarea investițiilor”.

Citește și: Senatorii PSD pun tunurile pe Guvernul PNL: 'Au pus bețe în roate și au blocat procedurile pentru reducerea tăierilor ilegale de lemn!'

„Am asistat astăzi la un spectacol inedit și grotesc totodată. Ministrul desemnat la Finanțelor a venit la audierea din Comisiile reunite de buget, finanțe, bănci pentru a fi reinvestit în funcție, dar ne-a explicat că nu vrea să guverneze, ci vrea alegeri anticipate!

Dl. Cîțu s-a declarat mândru de realizările sale ca ministru, dar a refuzat să răspundă la întrebările repetate referitoare la viitorul creșterii pensiilor. La fel, a evitat orice răspuns legat de împrumuturi, creșterea deficitului sau subfinanțarea investițiilor. Arogant, cu purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, în stânga sa (dl Dancă îi șoptea răspunsuri), dl. Cîțu a sfidat orice normă a bunului simț. Din acest motiv, a fost taxat chiar și de colegii din USR.

Pe scurt, premierul demis și propus din nou și-a trimis miniștrii demiși și propuși din nou să parcurgă etapele pentru investire. Dar domniile-lor nu vor să guverneze, vor să genereze o criză politică de care România nu are nevoie. Iar ca să provoace criza, vin la audieri ca să anunțe că ei înșiși, liberalii, nu vor vota noul guvern. Spectacolul de astăzi a fost halucinant! Românii nu merită această bătaie de joc.

Cum era și firesc, dl. Cîțu nu a primit avizul Comisiilor reunite. Au votat „pentru” reprezentanții PNL, USR, PMP, ProRomânia, UDMR și reprezentanții minorităților. Dar sunt sigură că acest lucru nu va conta atunci când noii miniștri PNL vor merge pentru vot în plenul comun. Liberalii nu se vor vota și este foarte probabil ca și alți parlamentari care au votat azi „pentru”, în plen să voteze împotriva investirii guvernului Orban 2. În această situație, întreb: când au votat conform conștiinței lor acești parlamentari?”, se arată pe pagina de Facebook a Ioanei Bran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.