Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Constantin (PMP) explică scandalul politic din ultimele zile din sănătate: 'S-au reașezat și polii de putere din partide, în așteptarea Congresului'

Vestea.net
Ioana Constantin

Ioana Constantin, secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară, susține că actuala criză guvernamentală din sănătate arată cinismul de care dau dovadă reprezentanții puterii.

Ea consideră că a fost vorba de o reglare de conturi între cele mai puternice partide aflate în coaliție (PNL și USR-PLUS), totul fiind pregătit în acest fel pentru congres. De precizat este faptul că în ambele partide, atât PNL, cât și USR-PLUS, urmează să aibă loc congrese în această toamnă.

„N-a fost criză politică. Criza e în sănătate.

N-a fost o criză politică, a fost o criză adolescentină, accentuată de o reglare de conturi între părți din interiorul partidelor. S-au reașezat cu ocazia asta și polii de putere din partide, în așteptarea Congresului. Voiculescu nu a înțeles asta, la fel cum nu a înțeles nici conduita instituțională, nici că era pălăria prea mare și nici că obiectivul Guvernului din care făcea parte era campania de vaccinare. Dar chiar și acest tip de criză generează costuri și arată enorm de mult cinism amestecat cu imaturitate.

Totuși, criza reală e în sănătate, unde e nevoie de un bun manager. Exact ce nu a fost Voiculescu. Un bun manager gestionează crizele zilnice, dar are și capacitatea să așeze întreg sistemul pe termen mediu și lung. Dincolo de paturile de la ATI, personalul specializat și campania de vaccinare, întreg sistemul este sufocat. Spitalele iau foc din cauza suprasolicitării, dar și din lipsa investițiilor. Și mai grav, în ultimul an am uitat de bolnavii care au alte afecțiuni în afară de COVID și care au nevoie de acces la servicii medicale. Dincolo de toate astea, e nevoie de mult curaj pentru depolitizarea pe care o anunță cam fiecare ministru care ajunge acolo. A promis-o și doamna Mihăilă. Nu cred că va avea timp de mari reforme. Ironic, pentru depolitizare e nevoie de voință politică”, a spus Ioana Constantin, pe pagina ei de Facebook.

Citește și: PNL mizează pe Klaus Iohannis în bătălia cu USR-PLUS. Florin Cîțu și Ludovic Orban îl invocă pe președinte când partidul USR-PLUS cere explicații suplimentare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.