Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Constantin (PMP): Românii din Diaspora trebuie să ajungă în siguranță acasă, iar condițiile de carantină și izolare

Facebook
Ioana Constantin

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a precizat, pe Facebook, că românii din diaspora trebuie să ajungă în siguranță acasă, iar condițiile de carantină și izolare trebuie respectate riguros.

„Au revenit și revin în continuare în țară mulți români în această perioadă. Condițiile de carantină și izolare trebuie riguros respectate, iar autoritățile trebuiau deja să rechiziționeze hoteluri sau alte spații care să asigure condiții decente pentru carantină, care să nu afecteze sănătatea cetățenilor și să nu conducă la infectarea unui număr mai mare de români. Toți cei care revin acasă trebuie să respecte riguros măsurile impuse de autorități pentru a proteja sănătatea lor și a celor cu care intră în contact. Iar autoritățile să supravegheze respectarea perioadei și condițiilor de carantină sau izolare.

3.500 de români sunt blocați acum între Austria și Ungaria. Autoritățile noastre fac eforturi acum pentru a-i aduce acasă, dar măsurile impuse de Ungaria sunt drastice. Zilele trecute, Polonia a deschis un culoar umanitar pentru a permite accesul a 400 de cetățeni lituanieni blocați la frontieră. Românii aflați în afara granițelor, aflați în dificultate în această perioadă, trebuie să ajungă acasă în siguranță, însă la intrarea în țară, în funcție de zonele din care vin, trebuie plasați în carantină sau în izolare. Riguros.

Citește și: Cum să îţi protejezi sănătatea mintală în fața provocărilor aduse de pandemia de coronavirus

Trebuie acționat cu precizie chirurgicală. Atât autoritățile, cât și fiecare cetățean în parte trebuie să respecte la virgulă regulile pentru a nu crește numărul îmbolnăvirilor.

Responsabilitatea și respectarea regulilor sunt zilele acestea esențiale, indiferent unde ne aflăm. Dacă tratăm superficial condițiile impuse de autorități și recomandările medicilor, vom scăpa de sub control răspândirea îmbolnăvirilor.

#curesponsabilitate #SănătateaestePrioritate”, se arată pe pagina de Facebook a Ioanei Constantin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.