Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ioana Mihăilă a vaccinat un bărbat din Republica Moldova la maratonul vaccinării de la Iași

Ioana Mihăilă vaccinare

Sute de persoane aşteaptă, vineri, la rând pentru a se vaccina în cadrul Maratonului Vaccinării care se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, prima persoană vaccinată fiind un cetăţean din Republica Moldova, care a primit serul de la ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. "(...) mergem tot mai intens către medicii de familie, oferindu-le tot ce au nevoie, pentru a intensifica vaccinarea", a afirmat Mihăilă.

Cei mai mulţi dintre cei veniţi la UMF Iaşi să se vaccineze cu doza a doua sunt tineri, unii dintre ei aşezându-se la rând în faţa universităţii cu o oră înainte de începerea evenimentului.

Prima persoană vaccinată a fost un bărbat din Republica Moldova, iar serul a fost administrat chiar de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care s-a aflat, vineri, la Iaşi. Bărbatul nu a recunoscut-o iniţial pe Mihăilă, iar când i s-a spus că va fi vaccinat de ministrul Sănătăţii a afirmat că este bucuros să afle acest lucru.

Înainte de începerea evenimentului, Mihăilă a afirmat, într-o conferinţă de presă, că autorităţile încearcă să crească numărul persoanelor vaccinate şi că medicii de familie au un rol foarte important în această campanie.

"Ţinta noastră este să vaccinăm un procent cât mai mare din populaţia la risc, adică persoane vârstnice şi persoane cu comorbidităţi. Din acest motiv mergem tot mai intens către medicii de familie, oferindu-le tot ce au nevoie, pentru a intensifica vaccinarea. Medicul de familie cunoaşte cel mai bine profilul de risc al pacienţilor”, a explicat Mihăilă.

Ediţia a doua a Maratonului Vaccinării de la UMF Iaşi are loc în perioada 4-6 iunie, după ce peste 4.500 de persoane au fost vaccinate în urmă cu trei săptămâni.

În clădirea UMF Iaşi sunt amenajate 12 fluxuri de vaccinare, iar în acţiune sunt implicaţi peste 500 de voluntari, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.