Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, CONTRAZIS de premierul Tudose pe transferul contribuţiilor: 'Este o măsură bună, prin care toţi câştigă...'

evz,ro
iohannis tudose

După ce preşedintele Klaus Iohannis a lansat astăzi un atac dur la adresa Guvernului, susţinând că implementarea măsurii de transfer al contribuţiilor arată că Executivul "a cam luat-o pe arătură", premierul Mihai Tudose vine şi-l contrazice pe şeful statului. "Trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat este o măsură fiscală bună, prin care toată lumea are de câştigat", a declarat joi, la Deva, premierul Mihai Tudose.

Citeşte şi: Udrea RUPE TĂCEREA: 'Coldea şi Maior au implementat statul paralel cu ajutorul CIA' /VIDEO

Potrivit acestuia, sindicatele care se opun acestei măsuri pleacă de la premise greşite, primul-ministru afirmând că problema a mai fost discutată marţi în şedinţa Consiliului Tripartit: Guvern, sindicate, patronate. 

"O parte dintre sindicate a fost foarte vehementă împotriva acestor măsuri, ajungând, cu o logică strâmbă, plecând de la o premisă greşită, până la faptul că închidem ţara şi n-o să mai muncească nici albinele. Mă iertaţi, dar nu mai suportăm lipsa de argumentaţie. Ei emit axiome. Noi le spunem cifrele în faţă, domniile lor spun că nu este adevărat, au ei alte calcule", a spus premierul Mihai Tudose, potrivit AGERPRES

Pe de altă parte, şeful Guvernului a arătat că la aceeaşi şedinţă reprezentanţii oamenilor de afaceri au precizat că nu vor scădea salariile angajaţilor, menţionând că schimbările preconizate le uşurează munca. 

"Reprezentanţii patronatelor au spus că nu vor scădea lefurile, că sunt de acord cu aceste schimbări, le uşurează şi lor munca, vor putea să plătească mai bine nişte angajaţi, fără să suporte ei mai mult. Încercăm să vedem ce este în spatele acestei încăpăţânări de a recunoaşte realitatea, că de fapt nu suferă nimeni şi e o măsură bună prin care toată lumea are de câştigat", a menţionat Mihai Tudose.

Citeşte şi: Magistraţii ÎCCJ aruncă BOMBA: 'Dan Şova a continuat 'voit şi conştient' activitatea infracţională' (motivare) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.