Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a promulgat legea bugetului pe 2016

bani2

Klaus Iohannis a semnat decretele de promulgare a Legii bugetului de stat pe anul 2016, a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016 și a Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2016.

După promulgare, ministrul pentru Dialog Civic a anunțat că au fost luate în considerare punctele de vedere exprimate de cetățeni și societatea civilă.

”Astăzi, legea privind Bugetul de Stat pentru anul 2016 a fost promulgată de către Președintele României și vă asigurăm, cu cea mai mare responsabilitate, că și punctul dvs. de vedere a fost văzut și analizat de echipele Ministerelor înainte ca ultima decizie să fie luată în mod formal, iar documentul să fie transmis către Parlament”, anunță Violeta Alexandru.

pdvbuget

Ministrul pentru Dialog Civic precizează că întrebările adresate de cetățeni în vederea dezbaterii publice pe tema Bugetului de Stat pentru 2016 au vizat mai multe ministere, domeniile principale asupra cărora s-au exprimat puncte de vedere fiind cele ale educației, cultelor, sănătății și finanțelor.

”Întrebările formulate în perspectiva organizării Consultării Publice din data de 9 decembrie 2015 au fost direcționate Ministerelor vizate de acestea de îndată ce ne-au sosit, asigurându-ne că au fost citite înainte de ședința de Guvern de adoptare a Bugetului căreia, în urma unor schimbări de ultim moment, i-a fost schimbată ora de începere față de cea anunțată inițial. Luând în considerare elementele de mai sus, deși aveam opțiunea anulării consultării, am preferat, conștienți că urmează a fi criticați, să facilităm o primă discuție între miniștrii noului Cabinet și cetățeni, cu scopul de a permite miniștrilor comunicarea și explicarea punctelor de vedere incluse în varianta Bugetului prezentată Guvernului. O parte consistentă dintre întrebările cetățenilor/societății civile vizând aspecte mai largi decât cuantumuri de cheltuieli prevăzute în Buget, cu permisiunea dumneavoastră, ne vor rămâne în atenție în contextul planificării unei serii de dezbateri publice sectoriale de relevanță națională în 2016. De aceea, considerăm că această experiență de consultare și comunicare cu dumneavoastră, una perfectibilă, a fost foarte valoroasă pentru noi, din toate punctele de vedere”, mai spune Violeta Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.