Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: Accesul tuturor copiilor la o educaţie de calitate este de o importanţă strategică

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că educaţia reprezintă una dintre priorităţile sale, accesul tuturor copiilor la o educaţie de calitate fiind, în opinia sa, "de o importanţă strategică".

"Educaţia a fost şi va rămâne una dintre priorităţile mele, întrucât influenţează direct performanţa economică a României, având cel mai mare impact asupra viitorului unei naţiuni. Din această perspectivă, accesul tuturor copiilor la o educaţie de calitate este de o importanţă strategică. În îndeplinirea acestui deziderat dumneavoastră, doamnelor şi domnilor profesori, aveţi un rol esenţial. O educaţie de calitate nu a existat şi nu va exista fără un corp de profesori de calitate, motivaţi şi implicaţi în procesul decizional de la toate nivelurile", a arătat şeful statului, la Conferinţa Naţională a Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, într-un mesaj prezentat de consilierul de stat Nicoleta Nicolae, conform Agerpres.

Iohannis a susţinut că rolul cadrului didactic este mai important în comunităţile în care şcoala reprezintă unul dintre principalele instrumente de înlăturare a barierelor din calea mobilităţii sociale. "Când vorbim despre educaţie şi despre problemele sale, mereu revenim la tema reformei, o temă care a ajuns să fie asociată unui număr exagerat de schimbări. Ceea ce unii nu înţeleg, dar dumneavoastră resimţiţi cel mai acut, este că impactul reformelor din educaţie se vede peste ani, nicidecum de pe o zi pe alta. Pentru a evita ca fiecare generaţie de copii, fiecare deceniu al carierei unui cadru didactic să fie marcate de schimbări succesive, adesea discordante, este esenţial să avem o viziune comună, pe termen lung, care să imprime o direcţie unitară politicilor din sistem", le-a transmis preşedintele profesorilor.

Acesta consideră că doar un consens asupra direcţiei de dezvoltare a sistemului educaţional poate oferi stabilitate şi predictibilitate comunităţii şcolare. Iohannis a amintit, în acest context, că a lansat, în februarie 2016, proiectul "România educată". "Ne dorim ca acest proiect să includă, în viziunea şi strategia pe termen lung privind dezvoltarea sistemului educaţional, soluţii pentru ameliorarea statutului cadrului didactic în societate. Acţiunile concrete propuse vor viza îmbunătăţirea formării iniţiale şi continue a cadrelor didactice, creşterea atractivităţii carierei didactice, precum şi adresarea mai bună a nevoilor actorilor implicaţi, atât elevi, cât şi cadre didactice, dar şi ale societăţii româneşti în ansamblul ei", a adăugat şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.