Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis admite efectele negative asupra României după raportul Standard & Poor's: 'Un investitor se va gândi o dată în plus dacă să investească'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Klaus Iohannis

Șeful statului Klaus Iohannis a spus, joi, de la Bruxelles, că perspectiva negativă de rating a Standard & Poor's va avea efecte negative asupra României cum fi indecizia unui investitor de a alege țara noastră pentru a demara afaceri, respectiv posibilitatea de a fi influențate dobânzile pe creditele luate de români de pe piața internațională.

”Nu mă aștept la un impact foarte mare. (...) Pentru omul de rând impact nu va fi măsurabil, dar sigur că unii investitori se vor gândi încă o dată în plus dacă este cazul să investească în România sau nu și e posibil pe undeva să apară o mică influență și la dobânzile pe piața internațională”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că revizuirea perspectivei ratingului României este cauzată de guvernarea anterioară.

”În primul rând, dar trebuie să vedem un pic de unde vine această retrogradare și este suficient să citim comunicarea Standard & Poor's, care spune clar - această retrogradare s-a făcut din cauza derapajului bugetar care a apărut motivat de cheltuiala excesivă și de bugetul prost făcut de guvernul anterior, nu de acesta. Acesta abia a venit și a găsit situația gata deteriorată. Sunt convins că pe măsură ce vom continua, vom avea un buget mult mai solid pentru 2020, un comportament bugetar adecvat, se va reveni”, a mai spus șeful statului.

Citește și: PSD nu-l iartă pe Ludovic Orban: Guvernul pierde 3 miliarde de lei la alba-neagra cu acciza la carburant

Agenția de rating Standard & Poor's a revizuit perspectiva ratingului României de la stabil la negativ,. Agenția, care avertizează că ratingul ar putea fi redus în următoarele 24 de luni, invocă cheltuielile fostei guvernări, care au determinat actuala guvernare să revizuiască țintele fiscale pentru 2019 și 2020, pe fondul încetinirii economiei.

Președintele Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, informează Administrația Prezidențială. Subiectele vor viza bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027, combaterea schimbărilor climatice sau relațiile externe ale UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.