Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, atac dur la Tăriceanu: Vrea să scap de justiție! A scris bilețelul roz și acum e judecat..

iohannis tm

Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu ar trebui să ceară lămuriri cu privire la șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Vezi și: SONDAJ- Cum stă Kovesi în urma scandalului 'cucuveaua'. DNA RUPE serviciile secrete

Iohannis spune că Tăriceanu este interesat de propriile dosare penale și nu de independența justiției.

„Este foarte interesant, vorbim de domnul Tăriceanu, cel care a fost urmărit penal pentru minciună, chiar dat în judecată pentru minciună penală. Cred că e aceeaşi persoană care acum câţiva ani scria bilețele… „dragă Traian”… ca să intervină pentru un prieten al domniei sale. Eu nu cred că omul este chiar preocupat de independenţa justiţiei, cred că se preface şi urmăreşte, de fapt, să scape de justiţie”, a spus Klaus Iohannis, conform Digi 24.

Declarația lui Iohannis a venit ca urmare a comunicatului de presă  în care Tăriceanu a cerut ca stenogramele discuţiilor purtate săptămâna trecută între Klaus Iohannis şi procurorul general Augustin Lazar să fie făcute publice.

Vezi și: Dacian Cioloș a lansat MESAJUL cerut de Klaus Iohannis. SURSE: Planul comun PNL-USR

„Este pentru a doua oară când îi atrag atenţia public domnului preşedinte, cu tot respectul datorat funcţiei sale, că prin încălcarea repetată a Constituţiei îşi asumă o mare responsabilitate. Noi monitorizăm toate acţiunile neconstituţionale ale Preşedintelui României. Pentru stabilitatea politică a României nu dorim să ajungem la un punct critic cauzat de perseverenţa cu care domnul preşedinte încalcă prevederile Constituţiei”, a scris Tăriceanu.

„Cerem publicarea stenogramelor discuțiilor purtate de președintele României cu cei doi responsabili din Ministerul Public, deoarece credem că declarațiile date publicității până în prezent de președinele Iohannis, de procurorul-general și de procurorul-șef al DNA pe temele amintite sunt insuficiente. Opinia publică are dreptul să cunoască întregul adevăr (…)”, a scris policticianul”, a adăugat președintele Senatului.

Tăriceanu l-a acuzat pe Klaus Iohannis că foloseşte DNA ca instituţie de forţă și ca pe un instrument care inițiază la comandă politică compromiterea adversarilor săi.

„Paradigma pe care o folosește în declarații președintele Iohannis în vederea alegerilor este următoarea: eu apăr justiția, eu completez actul de justiție prin decizii politice, eu îi elimin pe corupți din scenă, eu schimb clasa politică. Realitatea este diametral opusă. DNA este instrumentul instituțional care inițiază la comandă politică compromiterea adversarilor președintelui, indiferent dacă aceștia sunt sau nu vinovați. DNA a devenit actorul politic principal al campaniei electorale (are toate atuurile să devină oricând partid). DNA are în același timp și prerogativele de anchetator, dar un anchetator aflat deasupra legii, pentru că aplică sau nu aplică legea pe bază de criterii discreționare și comenzi politice”, mai adaugă președintele Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.