Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis dă mari șanse reconfirmării lui Kovesi la șefia DNA

Kovesi

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 17 februarie, într-o emisiune la TVR, că reconfirmarea Laurei-Codruța Kovesi la șefia DNA este o „posibilitate destul de avansată”.

„În esenţă, după ce se termină primul mandat al unui procuror-şef sau a unui procuror general există varianta de procedură nouă, de la zero sau există varianta reconfirmării în funcţie, adică ministrul Justiţiei să propună aceeaşi persoană care pe urmă să fie reconfirmată, numită de preşedinte. Aici la DNA trebuie să spun că nu sunt eu acela care va confirma sau nu că se doreşte o reinvestire, dar pe de altă parte trebuie să fiu foarte sincer. Rezultatele obţinute de DNA, care sunt văzute, sunt lăudate şi de noi şi de alţii, cu siguranţă ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării”, a declarat Iohannis.

Cu privire la schimbarea procedurii de numire a procurorului-şef al DNA, în sensul ca propunerea să nu mai vină de la ministerul Justiţiei, ci de la Consiliul Superior al Magistraturii, șeful statului a afirmat că este de acord cu legislația în vigoare, subliniind că „este în perfectă concordanţă cu legislaţia din majoritatea statelor europene”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.