Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, după întâlnirea cu preşedintele Vucic:'Sprijinim Serbia pe drumul spre UE'. Ce spune preşedintele despre implicarea României în problema Kosovo/VIDEO

Inquam Photos/Octav Ganea
Klaus Iohannis si Aleksandar Vucic

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că relaţiile dintre România şi Serbia sunt bune şi vor fi şi mai bune. Mai mult, susţine Iohannis, după întâlnirea cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, că soluţionarea problemei Kosovo va însemna un pas enorm în direcţia europeană pentru toată zona Balcanilor de Vest.

Citeşte şi: Un jurnalist PUNE TUNURILE pe Dragnea: 'Nu poate explica de ce a ales să fie TURNĂTOR al colegilor...'

"Am abordat o varietate larga de teme, iar rezultatele se vot vedea.

Am discutat despre relatia bilaterala, despre ce masuri sunt necesare pentru a stimula relatiile economice dintre tarile noastre. Serbia este principalul partener al Romaniei din Balcanii de vest. Sa va dau cateva date: am avut un schimb de 1,3 mld de euro, un volum dublu fata de acum 5 ani.

Am discutat despre interconectarile dintre cele doua tari, atat in domeniul energetic si transporturi, legaturi foarte importante si pentru relatiile economice , dar si pentru cetatenii care vor sa faca afaceri sau sa viziteze cealalta tara.

Am vorbit si despre romanii din Serbia si despre sarbii din Romania, care au rolul important de a intari puntea dintre tarile noastre. Este important de stiut ca s-au facut pasi in aceasta privinta si se vor face in continuare pasi importanti. Am subliniat nevoia unei colaborari mai intense si intre specialisti si am fost bucuros, recunosc, dnul presedinte mi-a comunicat ca a fost stabilita o persoana care reprezinta Serbia in comisia mixta pentru minoritati nationale.

Am discutat despre aspiratiile europene ale Serbiei, despre drumul Serbiei catre UE, despre cum poate Romania sa sprijine Serbia, si poate. Am discutat despre experienta noastra si cum putem sa sprijinim.

Am discutat despre Kosovo. Este o tema care este complicata. E complicata si cred ca solutia in problema Kosovo va insemna un pas enorm in directia europeana pentru toata zona Balcanilor de vest. Vom discuta impreuna posibilele solutii si rolul pe care Romania poate sa il joace. Noi suntem dispusi sa ne implicam in gasirea unor solutii bune pentru intreaga zona.

Sunt convins ca azi, prin vizita domnului presedinte, am dat un nou impuls relatiei noastre si vom continua pe acest drum.", a declarat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.