Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis explică de ce a anulat recepţia de 1 Decembrie de la Cotroceni

iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a anulat recepţia de Ziua Naţională de la Cotroceni, pe fondul evenimentelor nefericite petrecute în ultima perioadă. Decizia şefului statului a generat critici, iar Iohannis a ţinut să explice încă o dată, în mesajul de 1 Decembrie, de ce a ales o celebrare cu mai puţin fast.

"Am ales anul acesta o celebrare mai puțin fastuoasă și mai mult ancorată în realitate, în care onorăm simbolurile naționale, pe cei ce servesc sub drapelul tricolor în teatrele de operațiuni militare, în care ne arătăm prețuirea față de cei care promovează și întruchipează valori în societatea românească și recunoaștem profesionalismul și efortul pus în slujba celorlalți.

Vezi şi: Iohannis, mesaj pentru clasa politică şi protestatari, de 1 Decembrie

Știu că a fost un an dificil pentru toată lumea, marcat chiar recent de evenimente tragice, care ne-au reamintit câte lucruri încă nu funcționează, câte lipsuri grave avem în toate sistemele. Dar au scos la iveală și exemple de curaj, dăruire și determinare, și mai ales o profundă dorință de schimbare", a afirmat preşedintele.

Iohannis a mai subliniat că în 2016 dorinţa de schimbare va trebuie să-şi găsească un răspuns din partea oamenior politici, instituțiilor, partidelor, societăţii civilă şi a presei. "Putem privi Ziua Națională din acest an ca pe un nou început, în materie de practici, comportamente și mentalități", a mai afirmat preşedintele.

Vezi şi: Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Naţională a României

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.