Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: În fața extremismului va trebui să fim mai fermi ca niciodată

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Cotroceni, cu ocazia evenimentului cultural „Podurile Toleranței”, vorbind despre valorile care definesc astăzi o societate democratică.

„În fața pericolului radicalismului și extremismului va trebui să fim mai fermi și mai uniți ca niciodată în apărarea valorilor care definesc astăzi o societate democratică — libertatea, toleranța și pluralismul,” a declarat președintele României, citat de Agerpres.

Iohannis a susținut de asemenea că România își dorește să devină un exemplu regional de promovare a memoriei Holocaustului, dar pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, inclusiv sistemul educațional trebuie să poată explica tinerilor ororile trecutului, în spiritul formării lor ca cetățeni.

„România este decisă să contracareze cu toată determinarea manifestările antisemite, rasiste și xenofobe și să devină un exemplu regional de promovare a memoriei Holocaustului. Dincolo de măsurile legislative și cadrul instituțional, este nevoie de un sistem educațional prin care tinerii să cunoască și să înțeleagă faptele trecutului, ca parte a formării lor ca cetățeni. Așa vom reuși să cultivăm pluralismul și libertatea și să contracarăm intoleranța și extremismul,” a declarat Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.