Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, în vizită la "cel mai ambiţios proiect ştiinţific din regiune"

Preşedintele Klaus Iohannis a fost joi, după ora 12.00, în vizită la Măgurele, județul Ilfov, la Centrul de Cercetare ELI-NP (Infrastructura Luminii Extreme - Fizică Nucleară) din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

La Măgurele se construieşte un centru ştiinţific care va cuprinde şi un laser de mare putere. "Am avut ocazia să vizitez Institutul de la Măgurele şi să văd unde se pregăteşte cel mai mare proiect ştiinţific din regiune. Un laser de foarte mare putere şi aplicaţii în fizica nucleară, un proiect extraordinar de ambiţios, care va pune România foarte sus pe harta ţărilor în care se face cercetare fundamentală. Am înţeles că sunt câteva probleme de logistică în mersul lucrărilor. Se vor găsi soluţii adecvate. Abia aştept să venim la inaugurare în 2018. E un pas în a aduce cercetătorii români inapoi în ţară. Sunt deja cercetători români care s-au întors în ţară pentru acest proiect", a declarat Iohannis.

Iohannis nu este străin de domeniul fizicii nucleare. Actualul preşedinte al României a absolvit facultatea de fizică, iar lucrarea de licenţă a fost tocmai pe tema "Secţiunea eficace în ciocniri nucleare".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.