Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: L-am sfătuit pe Oprea să își dea demisia

Iohannis Implicarea Rusiei in Siria complica criza actualaPreședintele Klaus Iohannis a declarat că a avut, în această seară, o întâlnire cu viceprim-ministrul Gabriel Oprea, în cadrul căreia l-a sfătuit pe ministrul Afacerilor Interne să demisioneze.

„Am avut o intervenție ieri (pe cazul accidentului rutier în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața - n.r.) și astăzi l-am invitat pe viceprim-ministrul Oprea la o discuție. Am avut o discuție în cursul serii (...) L-am sfătuit să își dea demisia”, a spus Iohannis, care a afirmat că motivul pentru care a dat acest sfat este proasta gestionare a crizei.

Șeful statului a catalogat comunicarea din cazul polițistului decedat drept una „catastrofală”. De asemenea, chestionat dacă a primit un raport pe acest caz de la serviciile secrete, președintele a subliniat faptul că circumstanțele accidentului în care polițistul Bogdan Gigină  și-a pierdut viața trebuie elucidate de către procurori, nicidecum de către serviciile secrete. Întrebat dacă a crezut varianta povestită de Gabriel Oprea, șeful statului nu a dat un răspuns, ci s-a limitat la un zâmbet.

„Dincolo de asta, demisia e un act unilateral și trebuie să facă cel vizat pasul”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a răspuns și la acuzațiile prim-ministrului Victor Ponta, care a spus că șeful statului l-a chemat în repetate rânduri la cafea pe viceprim-ministru Gabriel Oprea și chiar i-a cerut să rupă coaliția de guvernare.

„Nu e adevărat. Nu îmi amintesc să fi băut cafea împreună. Nu am întâlniri cu demnitari așa, de complezență. Când m-am întâlnit cu domnul Oprea am discutat despre probleme de securitate națională. (...) Nu i-am cerut lui Oprea să rupă coaliția de guvernare.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.