Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis - mesaj de Ziua Dobrogei: Forţa naţiunii stă în solidaritatea cetăţenilor apăraţi de legi drepte şi egale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis presa

Forţa naţiunii stă în coeziunea oamenilor, asigurată de sisteme publice şi infrastructură funcţionale, şi în solidaritatea cetăţenilor, uniţi în jurul unor valori şi proiecte comune, apăraţi de legi drepte şi egale pentru toţi, declară preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj transmis AGERPRES de Administraţia Prezidenţială, la sărbătorirea a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România. 

"Lecţia pe care unirea Dobrogei cu România ne-o transmite nouă astăzi, peste ani, este că forţa naţiunii stă în coeziunea oamenilor, asigurată de sisteme publice şi infrastructură funcţionale, şi în solidaritatea cetăţenilor, uniţi în jurul unor valori şi proiecte comune, apăraţi de legi drepte şi egale pentru toţi", arată şeful statului. 

În acest context, afirmă el, este onorată "viziunea şi dăruirea cu care politicienii români ai sfârşitului secolului XIX au gândit şi pus în aplicare un proiect care a condus, în doar trei decenii, la integrarea deplină, politică, economică şi socială a regiunii dintre Dunăre şi Marea Neagră". 

Iohannis aminteşte de mesajul adresat dobrogenilor de către Principele Carol, pe 14 noiembrie 1878, despre care spune că "este o chintesenţă a viziunii asupra rolului politicii şi administraţiei publice în transformarea şi dezvoltarea Dobrogei". 

Potrivit preşedintelui, "proclamarea unirii Dobrogei cu România de acum 140 de ani ne arată că procesul de unificare a provinciilor istorice româneşti a însemnat şi edificarea unei naţiuni, care crede cu tărie în valorile democraţiei şi în respectarea drepturilor omului". 

"Proiectele de infrastructură demarate cu prioritate au contribuit decisiv la dezvoltarea teritoriului dintre Dunăre şi Marea Neagră în deceniile care au urmat câştigării Independenţei de Stat a României. Totodată, au fost puse în practică iniţiative legislative care au urmărit protejarea minorităţilor, asigurarea drepturilor fundamentale şi a armoniei sociale, garantarea proprietăţii, dezvoltarea învăţământului şi obţinerea sustenabilităţii economice a colectivităţilor", menţionează şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.