Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, mesaj MOBILIZATOR în SUA: 'România este o ţară PUTERNICĂ'

www.presidency.ro
Iohannis SUA

România şi-a asumat pe deplin trecutul şi acţionează ca un promotor al toleranţei, non-discriminării şi respectului pentru diversitate, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, marţi, la Forumul Global American Jewish Committee.

Un istoric devoalează motivul vizitei lui Iohannis în SUA: Altfel, nu era invitat

"Îndrăznesc să spun că România este o ţară puternică. Puterea sa nu este dată de către geografie sau circumstanţe. Ea este dată de către valorile pe care le promovăm şi de către hotărârea sa de a contura un rol distinct al ţării mele în salvgardarea securităţii regionale şi transatlantice. Referitor la valorile pe care le promovăm, acest eveniment AJC este cu atât mai semnificativ cu cât are loc la scurtă vreme după ce România a încheiat cu succes preşedinţia de un an a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). (...) Într-o perioadă în care extremismul, xenofobia şi radicalismul sunt în creştere periculoasă în Europa şi în lume, ţara mea şi-a asumat pe deplin trecutul şi acţionează ca un promotor al toleranţei, non-discriminării şi respectului pentru diversitate", a declarat preşedintele.

Citește și: SUPER-DISTINCȚIE pentru Iohannis în SUA: Cuvinte de LAUDĂ la adresa președintelui

Acesta a continuat prin a sublinia că negarea Holocaustului şi antisemitismul ameninţă sănătatea democraţiilor, subliniind de asemenea şi acţiunile pozitive ale României în calitatea de preşedinte IHRA.

"Nu putem permite antisemitismului şi negării Holocaustului să ameninţe sănătatea democraţiilor noastre. Astfel, ca preşedinţi ai Alianţei, am oferit sprijin pentru instituţiile de educaţie şi pentru educatori privind folosirea învăţăturilor trase pe urma tragediei Holocaustului pentru a promova cunoaşterea şi toleranţa, pentru a creşte capacitatea de prevenţie a antisemitismului şi discriminării," a declarat şeful statului.

Iohannis a amintit şi faptul că în timpul preşedinţiei României, IHRA a adoptat o definiţie de lucru a antisemitismului în timpul sesiunii plenare de la Bucureşti, amintind şi paşii făcuţi de România pentru combaterea antisemitismului.

Citește și: AVALANȘĂ la Cotroceni: 450 de vedete i-au scris lui Klaus Iohannis SĂ NU PROMULGE o lege

"Sunt convins că va oferi ocazii noi pentru a combate antisemitismul contemporan. Aceasta a fost o mare realizare a preşedinţiei române. În 2015, am promulgat o lege prin care România a introdus unul din cele mai moderne seturi de reguli din Europa, ce permite urmărirea penală a naţionalismului extremist, rasismului, xenofobiei şi a antisemitismului, inclusiv când acesta se manifestă pe reţelele sociale. (...) Exemplul pozitiv al României poate fi luat şi de către alte ţări din Europa Centrală şi de Est, unde distorsiunea comunistă a Holocaustului a lăsat societăţile vulnerabile către excesele populiste făcute pentru câştiguri politice efemere," a declarat Iohannis, conform Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 4 - 9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii, elementul central fiind întrevederea oficială cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Şeful statului român participă, marţi, în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizaţii American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.