Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis scapă de suspendare după ce a revocat-o pe Kovesi! Un apropiat al lui Dragnea, atac la președinte: 'A vrut să demonstreze că face ce vrea și când vrea'

curentul.info
dumitru buzatu

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că nu se mai pune problema suspendării din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, după ce a revocat-o pe şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și că şeful statului a vrut să demonstreze că „face ce vrea şi când vrea”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dumitru Buzatu a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că preşedintele Iohannis trebuie găsească și o modalitate de a accelara şi intrarea în vigoare a codurilor penale, după ce a semnat decizia de revocare a șefei DNA.

Florin Iordache, declarații cruciale după revocarea lui Kovesi. Ce spune despre numirea unui procuror șef la DNA

„Preşedintele Iohannis a făcut un joc care a costat cetăţenii ţării foarte mulţi nervi, încercând să demonstreze un lucru care nu poate fi demonstrat, că face ce vrea şi când vrea. Pentru această chestiune cu revocarea doamnei Kovesi nu se mai pune problema suspendării preşedintelui. Cred că acum preşedintele Iohannis trebuie să se gândească foarte bine dacă nu cumva găseşte o modalitate de a accelara şi intrarea în vigoare a codurilor penale pentru că, în conformitate cu vechea definiţie a abuzului în serviciu, domnul Iohannis cam ar fi culpabil, pentru că vorbim despre o tergiversare în condiţiile în care hotărârea CCR trebuia pusă imediat în aplicare. Am putea considera că şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile şi s-ar expune la o asemenea chestiune. Nu cred că ar fi bine ca acest lucru se întâmple”, a spus Buzatu.

Acesta nu crede că preşedintele Klaus Iohannis s-a speriat că va fi suspendat din funcţie, ci doar a făcut un joc pe care l-a calculat foarte bine, astfel încât să nu ajungă la anumite limite de la care nu mai exista întoarcere.

Liderul PSD Vaslui consideră că, în noua calitate de cetăţean, Laura Codruţa Kovesi ar trebui să se prezinte în faţa comisiei parlamentare, lucru pe care l-a refuzat ulterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.