Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis respinge propunerea lui Ponta: NU vrea revizuire mai largă a Constituţiei/ Preşedinte anunţă un nou referendum suprapus cu alte alegeri

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis vot Inquam Photos

Klaus Iohannis respinge propunerea lui Victor Ponta, de a se face o revizuire mai largă a Constituţiei, odată cu transpunerea în legislaţie a rezultatului referendumului din 26 mai.

"Nu este neapărat de dorit să mergem pe o revizuire largă a Constituției în această configurație. Avem un rezultat al referendumului care trebuie pus în aplicare. Revizuirea amplă se poate discuta ulterior. În acest moment, după părerea mea, condiţiile pentru o amplă revizuire a Constituției nu sunt date", a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a afirmat că un viitor referendum pentru revizuirea Constituţiei trebuie să aibă loc cât mai repede şi să fie suprapus altui tip de alegeri.

"Referendumul pentru revizuirea Constituției trebuie organizat când se poate. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Ar fi cel puțin ciudat să se organizeze referendumul între alegeri. Românii nu cred că agreează să vină la vot de patru ori. Nu cred că e o problemă ca referendumul să fie suprapus peste alte alegeri. Nu este obligatoriu pe prezidențiale, putem să venim la fel de bine pe locale sau chiar parlamentare", a mai explicat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.