Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis s-a răzgândit: Vrea referendum pentru familie/ VIDEO

presidency.ro
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis pare să se fi răzgâdit în privința referendumului pentru modificarea Constituției, în sensul definirii familiei ca uniune între un bărbat și o femeie. După ce a declarat că pacea socială nu poate fi obținută prin referendum și a pledat pentru toleranță, șeful statului este de acord cu organizarea unei consultări populare în primăvara anului viitor.

„Mi se pare o decizie înțeleaptă să se facă un referendum în primăvară”, a declarat președintele, cu referire la înțelegerea existentă între partide și Coaliția pentru Familie. Inclusiv PNL a decis, luni, în ședința BPN, să semneze un protocol cu Coaliția pentru Familie, în scopul susținerii în Parlamentul a demersului de modificare a legii fundamentale.

Întrebat ce se întâmplă cu toleranța dacă toate partidele sunt de acord cu demersul de modificare a Constituției, în contextul în care președintele a denunțat inițial un anumit „fanatism religios” care ar anima Coaliția pentru Familie, Iohannis a dat un răspuns aparent ironic: „Eu așa înțeleg. Dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliției pentru Familie, înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranța.”

VIDEO (partea despre referendum, pe finalul înregistrării):

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.