Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, şicanat de PSD în Parlament

iohannis parlament

Strategia Naţională de Apărare pentru perioada 2015-2019 ar trebui să fie dezbătută şi votată de Parlament marţi, la ora 13.00. Votul ar putea fi însă amânat, la cererea PSD.

UPDATE: Sedinta plenului reunit pentru adoptarea Strategiei de Aparare a fost amanata pentru ora 13.30 cand premierul interimar Gabriel Oprea va veni in plen sa sustina punctul de vedere al Guvernului.

Vezi şi: Situatie fara precedent si incalcari regulamentare privind Strategia lui Iohannis

Documentul a fost prezentat luni după-amiază în plenul reunit al celor două camere, de către preşedintele Klaus Iohannis, iar marţi dimineaţa a ajuns pentru avizare în comisiile reunite de politică externă. Aici, surpriză, nu a existat cvorum, astfel că PSD a cerut amânarea plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului. Avizul comisiilor reunite de politică externă este însă unul consultativ, iar votul s-ar putea da şi fără acest aviz. Liderii PSD au anunţat deja în presă că plenul ar urma să se amâne, ceea ce i-ar putea face pe parlamentari să nu se prezinte şi, în consecinţă, să nu existe cvorumul necesar.

Vezi şi: Klaus Iohannis îl lichidează pe Victor Ponta în Strategia Națională de Securitate

Senatorul Petru Filip (PSD) a declarat că procedurile au fost încălcate, pentru că s-a cerut aviz de la comisiile de politică externă după ce toate etapele parlamentare fuseseră parcurse.

"Dacă discutăm despre importantă unui document naţional, a fi analizată de comisii, chiar cu această greşeală procedurală făcută de Birourile Permanente, recunosc, e o chestiune greşită? Parlamentul este cel care voteza şi comisiile de specialitate nu sunt de pus în raft", a declarat senatorul PSD. Întrebat ce se întâmplă cu votul, Petru Filip a răspuns: "Nu ştiu, chiar mă depăşeşte. Este decizia plenului. Observaţiile pe care le-am prezentat le voi face sub formă de aide-memmoire şi le voi înainta instituţiei prezidenţiale. Nu cred că preşedintele le va respinge că nefondate. Vom spune că nu am avut cvorum şi avizul nu a putut fi dat", a mai declarat acesta.

Vezi şi: Tariceanu vrea sa il saboteze pe Iohannis

Vezi şi: Basescu ii da dreptate lui Tariceanu: Strategia de Aparare a tarii - o greseala

Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL, a reacţionat dur la intenţia PSD de a amâna votul pe Strategia propusă de Iohannis, "Dacă se confirmă această amânare, singură eticheta pe care pot să o pun aceste majorităţi parlamentare e iresponsabilitatea. Strategia naţională de apărare e singurul document obligatoriu de a fi prezentat parlamentului în termen de 6 luni de la învestire. Până acum, termenul nu a fost respectat. Strategia a presupus nu doar comunicare cu instituţiile în domeniul securităţii, ci şi cu consilierul pe probele de securitate în comisiile parlamentare. CSAT a aprobat deja strategia".

Vezi şi: Ilie Sârbu: Strategia lui Iohannis e făcută prost / STENOGRAMA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.