Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis vs. Ponta. Primele contre pe problema votului din diaspora

dezbatere_realitatea

Candidatii la presedintie Klaus Iohannis si Victor Ponta si-au prezentat punctele de vedere pe problema votului din diaspora. Nu au lipsit contrele intre cei doi. Amandoi s-au atacat pe temele consacrate in campanie - Victor Ponta l-a comparat pe Iohannis cu Traian Basescu; iar Iohannis i-a cerut lui Ponta demisia pentru proasta organizare a votului din diaspora.

Iata schimbul de replici dintre cei doi:

Victor Ponta:

"Nu conteaza cine apare mai bine eu s-au Iohannis ci este vorba de cum vedem viitorul Romaniei. Eu imi doresc sa schimb tot ce s-a intamplat in ultimii 10 ani, domnul Iohannis vrea sa continue. Eu am fost ieri la un alt post de tv din respect, azi sunt aici. Cred ca Romania dupa 10 ani de dezbinare are nevoie de pace si de un inceput care sa stearga lucrurile rele din trecut.

Am alocat sume suplimentare din buget ca MAE sa poata asigura cheltuielile din sectiile de votre. Slava Domnului ca BEC n-a cerut sa se mai completeze declaratiile acelea antifrauda in sectiile de votare.

Toti vor putea sa voteze. Este o decizie pe care BEC si MAE o vor lua, nu o iau eu ca si candidat si nici domnul Iohannis.

Stiti cate sectii au fost in Germania? Nu-i nimic ca nu stiti. Cate sectii credeti ca ar trebui sa fie?

Oamenii care nu au putu sa voteze au o cerere legitima sa li se creeze conditiile sa poata vota. Ce s-a intamplat - o confiscare nerusinata a unei teme in scop electoral. In Germania e permisa crearea de sectii de votare e permisa doar in Ambasade si Consulate onorifice"

Klaus Iohannis

"Am venit la aceasta dezbatere din respect pentru alegatori. Vreau sa spun ca dincolo de invitatia generica de 90 de minute nu am primit alte detalii. Banuiesc ca v-ati facut un plan. Nu stiu despre cate minute vorbim. Am considerat ca trebuie sa vin, cu toate ca ati evitat sa discutam intr-un spatiu neutru.

Duminica in jurul orei 12 m-a sunat un prieten care sa dus sa voteze la Munchen. Mi-a zis ca sunt vreo 1000 de persoane care asteapta sa voteze. Mi-a spus mai tarziu ca sunt 1.500 de persoane, seara la 21 mi-a spus ca 1000 de oameni n-au putut sa voteze"

Victor Ponta: "Care e solutia, spuneti dumneavostra care ne dati note la toti? Nici nu stiati cate sectii sunt!"

Klaus Iohannis: "Ati suprimat dreptul la vot in diaspora. Ati organizat alegerile execrabil. Aceste lucruri trebuia sa le prevedeti. Era clar va fi o prezenta destul de mare la vot. Ati organizat in asa fel incat mii de oameni au ramas pe afara, au fost bruscati romanii de politiile altor state ca si-au cerut dreptul la vot. Corlatean a fost trimis acasa, asa ca sa detensionti"

Victor Ponta: "S-a schimbat procedura anti-frauda, pentru ca Basescu a fraudat in 2012 in diaspora. (...) 132 de reprezentanti ai lui Iohannis au lipsit din sectiile de vot".

Dupa cum se poate vedea Victor Ponta i-a intrerupt in repetate randuri discursul lui Klaus Iohannis, incercand sa contracareze din emrs toate atacurile acestuia. Iohannis a cerut sa ii fie contabilizate minutele si sa i se comunice exact de cate minute dispune fiecare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.