Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul american a ajuns o nimica-toată: Locuințe vândute cu 1 dolar de un oraș din SUA

Freepik.com
casa parasita, abandonata

Oficialii din orașul american Baltimore iau în calcul vânzarea caselor abandonate la prețul simbolic de 1 dolar pentru a atrage proprietari care să îmbunătățească cartierele afectate de criminalitate și degradare.

Propunerea, susținută de primarul Brandon Scott, ar oferi peste 200 de proprietăți abandonate deținute de oraș rezidenților care se angajează să le repare și să locuiască în ele. Propunerea este programată să fie supusă votului consiliului de cheltuieli controlat de administrația lui Scott, deși propunerea a mai fost amânată anterior, potrivit Bloomberg.

Casele vacante sunt o problemă de zeci de ani în orașul Maryland, care are una dintre cele mai mari rate de criminalitate din SUA concentrată în câteva cartiere sărace. Planul aduce aminte de programul „casa cu un dolar” din anii 1970 din Baltimore, care oferea proprietăți la prețul simbolic de un dolar homesteaderilor care le reabilitau.

Programul își propune să prioritizeze cumpărătorii individuali, care ar plăti doar 1 dolar, în defavoarea dezvoltatorilor, care ar plăti 3000 de dolari. Granturile pentru repararea caselor de 50.000 de dolari ar fi disponibile pentru a ajuta la renovare, dar beneficiarii ar trebui să fie pre-aprobați pentru un împrumut de construcție, conform Governing.com, o publicație de politici guvernamentale.

În timp ce programul de locuințe vizează câteva sute de case, în Baltimore existau aproape 15.000 de proprietăți abandonate până în 2022, conform orașului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.