Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, despre marea relaxare anunțată de Iohannis: 'România e transformată într-o clasă de elevi nătângi'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu este nedumerit de ce ar trebui să ne bucurăm că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat mai multe măsuri de relaxare începând de la 1 iunie, în condiţiile în care nu ne dă ceva de la el, ci sunt drepturile noastre.

Ion Cristoiu spune că preşedintele Iohannis a anunţat atât de multe măsuri de relaxare după ce s-a convins că statele europene, care au anunţat demult astfel de măsuri, nu vor mai da înapoi.

„Anunţul preşedintelui Iohannis nu mi s-a părut un eveniment. Suntem cu vreo lună în urma celorlalte state europene. Pentru că niciuna din ţările europene nu a dat înapoi, preşedintele a zis să ne mai dea o parte din drepturi. Acum ne dăm seama că evitarea unei etapizări a fost făcută ca să stăm să ne uităm la Cotroceni. Dacă ştiam planul de măsuri din 15 mai nu ne mai uitam cu privirile lăcrimoase la Cotroceni”, a afirmat jurnalistul.

Citește și: Lia Olguţa Vasilescu, dă semnalul căderii Guvernului Orban: 'Dacă PNL se atinge de Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moţiune de cenzură'

Ion Cristoiu remarcă şi permanenta ameninţare a preşedintelui şi a presei miluite de Guvern că, dacă nu respectăm regulile, s-ar putea ca restricţiile să fie menţinute, o atitudine ce arată dedulcirea şefului statului la modelul Ceauşescu.

„Din dedulcirea la postura lui Ceauşescu face parte şi permanenta ameninţare că dacă nu suntem cuminţi nu ne mai dă drumul. România e transformată într-o clasă de elevi nătângi care e bucuroasă că dl. profesor de la Cotroceni a mai dat drumul la ceva. E o operaţiune uriaşă, nu numai Klaus Iohannis ne spune că ne dă ceva dacă suntem cuminţi, ci şi presa miluită de Guvern”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu spune că preşedintele Iohannis ne-a redat nişte drepturi care erau, de fapt, ale noastre şi îl bănuieşte că, dacă ar putea, ar da şi o alertuţă, pentru că i-a plăcut mult şi starea de urgenţă, şi starea de alertă.

„Klaus Iohannis ne dă nişte drepturi care sunt ale noastre. Aşa ceva nu am pomenit. Lui Klaus Iohannis i-a plăcut starea de urgenţă, starea de alertă. Dacă ar putea, ar introduce stare de minialertă, de alertuţă (...) Dl Klaus Iohannis ne-a spus în final să ne spălăm pe mâini. În curând o să vină să ne spună să ne spălăm şi pe picioare. Preocupările pentru igienă intră în noţiunea de om modern, de om civilizat, nu trebuie să ne spună preşedintele”, a adăugat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.