Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu: O solidă tradiție babuinistică. Linsul clanțelor la ambasada SUA

click.ro
amsabasa sua

Întâlnirile politicienilor cu oficialii americani nu trec neobservate de formatorii de opinie. Ultima întâlnire, care a făcut senzație în spațiul public, a fost cea dintre Valeriu Zgonea și ambasadorul SUA, Hans Klemm. Întâlnirea dintre cei doi oficiali a stârnit un val de critici și comentarii, în ultimele zile.

Astăzi, jurnalistul Cristoiu readuce în prim-plan întâlnirea lui Valeriu Zgonea cu ambasadorul american la București.

„Dincolo de încălcarea grosolană a normelor diplomatice și a normelor de bun simț, gestul ambasadorului american la București de a-l pupa pe Valeriu Zgonea acolo unde l-au scuipat colegii săi de partid a atras atenția asupra unui nărav posdecembrist moștenit de politicienii români de la fanarioți, o data cu mita, cu aroganța, și cu pshi mu:

Cel de a linge clanțele la ambasadele așa ziselor Puteri Garante, ambasade considerate a avea un cuvînt hotărîtor în mazilirea unora și numirea ca domnitori a altora.”, spune jurnalistul pe blogul său.

Dragnea, cu ochii la mișcările lui Ponta.Măsuri de neutralizare a influenței fostului premier în PSD

Cristoiu face referire și la faptul că un ambasador american la București este crezut de politicienii români un “Atotputernic”, i se cer păreri, dar la Washington, acesta nu mai are aceeași putere.

“Desigur, plăcerea Ambasadorului american la București de a se simți Guvernator în țara babuinilor e de explicat din punct de vedere psihologic. Un ambasador la București e un pițifelnic la Washington.

Cînd vede însă că poate să bată cu pumnul în masa președintelui și premierului, că pentru orice pîrț politic intern liderii de opinie îl sună pentru a-i cere părerea, care părere devine apoi Literă de Biblie, că liderii politici și demnitarii fac coadă din zori pentru a se oferi, cu tot cu neveste, cum să nu se creadă bietul funcționar de la Washington Atotputernic în țara babuinilor!”, continuă acesta.

Ion Cristoiu a mai amintit, printre altele, de întâlnirea dintre ambasadorul SUA la Bucureşti şi procurorul-general Laura Kovesi; întâlnirea dintre ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, şi noul ministru de externe al României, Adrian Cioroianu; întrevederea dintre ambasador și deputatul PSD Viorel Hrebenciuc; întâlnirea Ambasadorului cu ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu din 22 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.