Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, scenariu TULBURĂTOR: Iohannis este complice la gazarea oamenilor din Piața Victoriei

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că președintele Klaus Iohannis poate fi considerat vinovatul moral pentru gazarea oamenilor din Piața Victoriei, pentru că în timpul zilei putea interveni cu un mesaj, iar jandarmii și protestatarii violenți ar fi încetat ostilitățile.

Citește și: Fost șef al SPP, teorie BOMBĂ: Klaus Iohannis, ofițer acoperit al serviciilor secrete din Germania

”Liderii PSD și ALDE, presa PSD s-au grăbit să observe că la cîteva minue după încheierea tulburărilor Klaus Iohannis are deja formată o opinie fermă. Una pe care de altfel o va susține și-n zilele următoare:

Jandarmeria s-a comportat cu brutalitate într-un efort de a „înfrînge voința oamenilor printr-o reacție violentă”.

Despre totala părtinire a celui care ar trebui să fie președintele tuturor rom'nilor și nu numai al Procurorilor am mai scris. N-am remarcat scriind despre ipostaza de lider al Străzii că părtinirea, tendențiozitatea mecanică, absurdă s-au manifestat la Klaus Iohannis și cînd a venit vorba de DNA. În pofida documentelor despre abuzurile infractorilor de la Ploiești, Klaus Iohannis n-a suflat o vorbă și despre lucrurile în neregulă petrecute în cadrul DNA. La fel, despre Tulburări Klaus Iohannis n-a văzut, nu vede și nu vedea și partea responsabilității care cade în seama autorilor violențelor. Indicațiile sale anticonstituționale date procurorilor, indicații rapid îndeplinite de slugile de la Parchetul General, vizează doar violența uneia din părți, Jandarmeria. Desigur, violența forțelor de ordine e mult mai gravă decît cea a individului. Cum însă protestatarii din Piață erau oamenii lui Klaus Iohannis, cei pe care Președintele i-a îndemnat să iasă în stradă, era normal ca Părintele Străzii să fie mustrător cu copiii lui din Piață.

Mie însă mi-a sărit în ochi o altă ciudățenie.

Domnia sa acuză la 23.30 violențele Jandarmeriei. Aceste violențe s-au petrecut însă între 15 și 23. Operațiunea Gazarea, de care s-au plîns mulți manifestanți, s-a desfășurat pe parcursul întregii zile.

Ion Iliescu povestea că în timp ce Bucureștii trăiau evenimentele căderii lui Ceaușescu el habar n-avea de asta.

Dacă demonstranții erau gazați, dacă jandarmii erau brutali, de ce n-a intervenit șeful CSAT la cei răspunzători de violențele jandarmilor? De ce n-a pus mîna pe telefon să-l sune pe șeful Jandarmeriei? E doar șeful CSAT. De ce n-a sunat-o pe Carmen Dan? Sau pe Viorica Dăncilă?

Păi dacă era Traian Băsescu înroșea telefoanele și la prima conferință de presă am fi aflat că la sunat chiar pe Liviu Dragnea.

Să zicem că nu vorbea cu Carmen Dan. Să zicem că n-a vrut să intervină în lanțul de comandă. Ce-l oprea să intervină în direct prin video sau măcar prin text postat pe facebook de la Cotroceni (dacă era la Cotroceni) pentru a cere protestatarilor să fie pașnici și jandarmeriei să fie mai puțin brutală?

S-ar fi întîmplat următoarele lucruri:

Tulburările s-ar fi oprit și prin asta Rom'nia n-ar fi primit o nouă lovitură de imagine.

Demonstrația de protest n-ar fi putut fi atacată de propaganda PSD ca fiind una violentă.

jandarmeria ar fi fost scutită de campania de terfelire a imaginii.

Lucrul cel mai important este însă acesta:

Dacă președintele intervenea public, fie și măcar printr-un text pe facebook, pînă la spargerea Mitingului, demonstranții pașnici, cei care au ieșit de atîtea ori în Piață și la îndemnurile sale, n-ar mai fi fost gazați.

Așa ajungem la ciudățenia că Klaus Iohannis a fost complice la Gazarea demonstranților pașnici”, susține Ion Cristoiu, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.