Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, teorie explozivă cu privire la campania prezidențială: 'Iohannis este principalul perdant. Vor străluci Kovesi și Olguța Vasilescu'

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că în acest an campania electorală se va axa pe emoţii, care vor ilustra o chestiune tipic românească: ura faţă de celălalt. La emisiunea „Gîndurile lui Cristoiu”, jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis s-a aliniat deja la startul campaniei.

Ion Cristoiu spune că dintre Liviu Dragnea, Laura Codruţa Kovesi, Mugur Isărescu, Olguţa Vasilescu şi Klaus Iohannis, şeful statului este, în prezent, cel mai credibil personaj, din punct de vedere politic. El a amintit că Iohannis este singurul dintre cei enumeraţi ca posibili prezidenţiabili care şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţie.

“Pe plan intern, noi facem o greșeală. Noi avem un singur candidat până acum. Klaus Iohannis s-a anunțat de două ori oficial că va candida. Și nici sondajele nu sunt corecte. Nu pot să fac sondaj în care ... pentru că în sondaj contează foarte mult și voința lui de a candida. Așa putem face sondaje, punem în sondaje, nu știu Monica Mihai, Ion Cristoiu...bun, și? Patriarhul Daniel, Apostolul Pavel...nicio problemă, Simona Halep. Dar, în momentul în care ai anunțat candidatura oamenii spun: ”Da, dom`le, va candida sigur. Hai să fiu serios când mă pronunț despre el”. Dacă facem așa, jocuri pe hârtie, cuvinte încrucișate...”, a explicat jurnalistul.

Alertă - Încă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România

El a arătat că atât timp cât nu există o candidatură fermă din partea unui politician sau altul, nici rezultatele sondajelor nu vor reflecta adevăratele intenţii de vot.

“Păi, nu sunt obiective pentru că trebuie să anunți candidatura. Trebuie să fii perceput de cel care completează chestionarul ăla, sau răspunde la întrebare, că va candida. Așa, în sine, putem face: Simona Halep, Patriarhul, Fecioara Maria, nu știu, Isus, și la un moment dat va ieși pe primul loc Nicolae Ceaușescu. Dar Nicolae Ceaușescu nu candidează...a murit. Am dat un exemplu”, a spus Ion Cristoiu.

În opinia sa, anul acesta, campania pentru prezidenţiale va specula emoţiile electoratului, iar la acest capitol, Iohannis este principalul perdant. În schimb, vor străluci Codruţa Kovesi şi Olguţa Vasilescu.

“Campania din acest an se va desfășura pe emoții. Mi-e limpede. Klaus Iohannis nu va stârni emoție în viața lui, oricât ar încerca, doar așa dacă începe să cânte, ca Nero, dar nici atunci...Două personaje de aici pot stârni emoție, Codruța Kovesi, și ea a început cu emoția, emoția de genul ”Șo, pe ălalalt”. Asta înseamnă emoție, emoția înseamnă ură față de ălalalt, adică trebuie să ies la vot ca să îi iau gâtul lui ăla...iertați-mă. Asta este o chestie tipic românească. Dincolo, Olguța este singura care poate să facă”, a afirmat Cristoiu.

Prințul Arabiei Saudite vrea să cumpere o 'bijuterie' a fotbalului european: plătește 4,3 miliarde de euro pentru un club

Acesta a atras atenţia că anul acesta că Iohannis, unul dintre principalii candidaţi este deja în fotoliul de la Cotroceni, iar o campanie cu mănuşi din partea PSD nu va avea succes.

“Pentru că anul acesta, este foarte important la PSD, anul acesta campania se desfășoară cu cineva care e la Cotroceni. Ideea unui candidat gen Dragnea care spune „noi suntem înțelepți” nu va merge. Trebuie să fie cineva care să spună „Șo, pe Iohannis!”. Adică să mobilizeze electoratul. Și PSD are un electorat din ăsta, ca USR, nu mare, dar îl are, care spune că îl urăște pe ... Klaus Iohannis, vrea să iasă la vot să-i dea una. Ei, Olguța este singura care poate acest lucru. Ea poate să mobilizeze (...)”, a susţinut jurnalistul.

„Ea este cel mai credibil personaj intern. din partea PSD. Iar dincolo este Codruța Kovesi care are un mare avantaj, că a fost revocată de Klaus Iohannis. Foarte primejdioasă, este foarte primejdioasă”, a conchis Ion Cristoiu.

Emisiunea Gândurile lui Cristoiu va fi difuzată duminică, 17 februarie, la ora 17.00, pe MEDIAFAX şi Gândul.info.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.