Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu vine cu un scenariu exploziv în politică: Cine e cu binomul SRI și DNA

zgonea-tariceanu-mediafax

Ion Cristoiu face lumină în relaţia dintre Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu. Jurnalistul scrie un editorial extrem de dur în care dă cărţile pe faţă, dar vorbeşte şi despre suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte. "În urmă cu 4 ani, Traian Băsescu a fost suspendat din funcția de președinte. Totodată, USL a comis atunci o serie de abuzuri, printre care: nerespectarea rezultatelor referendumului pentru a fi dat jos fostul șef al statului și contestarea violentă a deciziilor Curții Constituționale a României.

Citeşte şi: Victor Ponta: Îi cunosc prea bine pe absolut toți cei implicați! O nouă referire la Klaus Iohannis

”Instituţia care a făcut să eşueze tentativa de Lovitură de stat din vara lui 2012 a fost Curtea Constituţională. Deciziile acestuia, cu deosebirea cea din 21 august 2012, privind Invalidarea Referendumului, au fost cruciale în bătălia angajată în România de forţele democratice pentru apărarea statului de drept asediat de USL. Indiscutabil, CCR, alcătuită, totuşi, din oameni, n-ar fi avut tăria de a rezista presiunilor cumplite ale Coaliţiei politico-mediatice anti-Băsescu, dacă n-ar fi avut în spate sprijinul cancelariilor occidentale, al CE şi, mai ales, al unei anumite părţi a presei şi a Societăţii civile”, scrie Ion Cristoiu pe blog, aduăgând că atunci s-a numărat printre cei care au susținut că sistemul democratic dă CCR puterea de a se opune votului poporului când acesta ”nu este corect”.

Citește și: Andreea Crețulescu de la România TV spune de ce l-a dat afară din emisiune pe liderul UNPR

Jurnalistul menționează, că deși au trecut câțiva ani de la acel moment, statutul CCR nu a fost modificat în Constituția României, iar membrii instituției sunt ”cam aceeași”, dar i s-a luat ”pe șest” puterea pe care a deținut-o până în prezent în chipul democrației. Cristoiu arată că CCR a dat peste 30 de decizii care n-au fost transpuse în practică, toate vizând neconstituționalitatea unor prevederi din Codul de Procedură Penală și din Codul Penal.

”Din punct de vedere Constituţional, Parlamentul trebuie să se întrunească pentru a produce modificările cerute de CCR. Deși a trecut atîta timp de la prima decizie a CCR, Parlamentul n-a catadicsit să ţină cont de deciziile CCR”, precizează omul de presă.

Citește și: SCANDAL imens la România TV: Andreea Crețulescu l-a dat afară, în direct, pe un invitat

Ion Cristoiu mai spune că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este în realitate, prea amabil cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea – ”cel care se dă peste cap pentru ca deciziile CCR să nu fie puse în practică. ”De ce? Foarte simplu. Deciziile CCR nu convin Binomului SRI-DNA, pentru că el vizează scoaterea din cele două Coduri a unor prevederi care dau legalitate abuzurilor comise de Binom”, afirmă jurnalistul.

Astfel, puterea ”binomului” de a se amesteca în viața politică internă, de a se a se manifesta ca ”poliție politică prezidențială” depinde de păstrarea în coduri a prevederilor declarate ca fiind neconstituționale de către Curtea Constituționlală a României, iar Valeriu Zgonea a devenit în ultima Vreme, mai precis din vara anului trecut, unul dintre agenții care se află sub acoperire de lider ai acestui ”binom” în PSD și mai ales în funcția de președinte al Camerei Deputaților. ”Că Valeriu Zgonea boicotează la ordin posibilitatea ca Parlamentul să se întrunească pentru a aplica Deciziile CCR nu mă miră. E și el un rozător de tapiserie a scaunului de președinte al PSD scaune în speranța că astfel va ajunge de jos în sus să stea în el cu fundul. Dar că șefii ONG-urile, liderii de opinie, politicienii care în vara lui 2012 au denunțat tentativa USL de a nu transpune în practică Deciziile CCR tac acum mîlc la refuzul Camerei Deputaților de a aplica Deciziile CCR mă miră”, mai menționează gazetarul.

Citește și: Adrian Năstase se pregătește să dea lovitura: Care e legătura cu Traian Băsescu / SURSE

Omul de presă mai spune că deciziile luate de CCR au fost sfinte câtă vreme corespundeau intereselor de moment ale ”binomului. Iar acum, când acest SRI și DNA au interesul să nu modifice nimeni prevederile neconstituționale din CP și CPP, deciziile CCR ”nu mai sunt sfinte”. ”Sînt nişte scîncete pe care nu merită să le iei în seamă”, conchide Ion Cristoiu, conform B1TV.

Citește și: E frumoasă de pică, dar a fost prinsă luând mită: Cum arată jurnalista-psiholog de la spitalul din Oradea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.