Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Iliescu reacționează în premieră la glumele despre vârsta lui: Chiar le citesc

ion iliescu

Fostul președinte Ion Iliescu a vorbit într-un interviu acordat deputatului Ionuț Vulpescu, fostul său consilier. Dumincă, fostul șef de stat a împinit 94 de ani.

Acesta a spus că știe despre ironiile de pe internet cu privire la vârsta sa înaintată: „Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, că speranța moare penultima”.

„Ca o paranteză, știu că internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani, etc. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente. Lumea nu începe cu noi și cu siguranță nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor”, a afirmat fostul președinte.

„Sunt vechi, domnule!”

Întrebat cât contează vârsta în politică, Ion Iliescu a spus că „vârsta îți dă o măsură a granițelor dintre curaj și tupeu, dintre prostie și altruism, dintre merite și experiență”.

„Nu cred că a trăi viața în acord cu niște standarde comune e o soluție: astăzi profesionalizarea începe mai devreme, joburile sunt mai copleșitoare, familiile apar mai târziu. Dar vârstele sunt importante: ale maturității, afectivității, așteptărilor.

Vorba lui Caragiale: sunt vechi, domnule! Dar asta nu trebuie să însemne în mod necesar a fi retrograd, hiperconservator sau inamovibil.

În politică, vârstele bat vârsta: partidele ating forme de uzură, trebuie să satisfacă noi așteptări fără a se dezice de sine și de identitatea lor ideologică, instituțiile riscă să ajungă forme fără fond. Pentru vârstă, trebuie să nu faci excese. Pentru vârste, ai nevoie de progrese. E o matematică simplă a vieții”, a precizat fostul șef de stat la podcastul Avangarda cu Ionuț Vulpescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.