Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Bogdan și PNL, favoriții maramureșenilor în alegerile din 27 septembrie

sondaj

Datele unui recent sondaj realizat de PNL arată că liberalii sunt favoriții alegerilor din 27 septembrie. Potrivit rezultatelor cercetării sociologice, PNL ar câștiga atât șefia CJ, cât și cel mai mare număr de consilieri județeni. Pe poziția a doua se află Coaliția pentru Maramureș, iar pe locul trei – USR-PLUS.

Astfel, pentru PNL (și, implicit, pentru lista de consilieri județeni) ar vota 37% dintre locuitorii județului, în timp ce pentru Coaliția pentru Maramureș și USR-PLUS ar vota 30%, respectiv 12%. Celelalte partide ar obține următoarele rezultate: Pro România - 4%, PMP – 5%, UDMR – 3%, ALDE – 2%.

Totodată, candidatul PNL la șefia CJ Maramureș Ionel Bogdan ar fi votat tot de 38% dintre respondenți, cel al Coaliției pentru Maramureș Gabriel Zetea de 32%, iar candidatul USR-PLUS Vlad Emanuel Duruș de 13%. Ceilalți candidați la șefia CJ ar obține următoarele rezultate: Viorica Marincaș (Pro România) – 4%, Mihail Valeriu Lascu (PV) – 2%, Cornelia Negruț (ALDE), Eduard Bogdan Aiacoaboaie (PSDi), Nistor Liheț (PRM) înregistrând câte 1% fiecare.

De menționat că, PNL și USR-PLUS ar reuși să constituie o majoritate politică la nivelul Consiliului Județean, având peste 50% din numărul total de consilieri. Totodată, diferența mare dintre Ionel Bogdan față de Gabriel Zetea arată că liberalii își vor adjudeca fără probleme și funcția de președinte al Consiliului Județean.

Potrivit surselor din PNL Maramureș, opțiunea de vot pentru PNL și candidații săi este determinată în mare parte de percepția privind direcția în care merge județul, aproximativ 57% dintre respondenți indicând faptul că aceasta este una greșită.

Totodată, scorurile mari obținute de PNL și Coaliția pentru Maramureș se explică prin polarizarea opțiunilor de vot. Tot această polarizare a opțiunilor de vot explică interesul ridicat pentru alegerile locale, 69% dintre respondenți arătând să sunt interesați și foarte interesați de scrutinul din 27 septembrie.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-13 septembrie și a cuprins un eșantion de 1000 de persoane, marja de eroare fiind de 3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.