Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Dancă: Orice zi în plus cu Guvernul PSD-PNL este un atac la nivelul de trai al românilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Ionel Danca

Deputatul neafiliat Ionel Dancă susţine că orice zi în plus cu Guvernul PSD - PNL este "un atac" la nivelul de trai al românilor, iar problema facturilor la energie poate fi rezolvată prin adoptarea proiectului de lege pe care l-a iniţiat împreună cu colegii săi parlamentari de la Forţa Dreptei, anunță Agerpres.

"Nu mai există nicio scuză. Guvernul condus de Ciolacu şi Ciucă, la ordinul preşedintelui Iohannis, trebuie să îşi dea demisia de urgenţă. Guvernul PSD - PNL nu este în stare şi nu vrea să rezolve problema facturilor la energie şi nu mai poate continua în funcţie. Orice zi în plus cu Guvernul PSD - PNL este un atac la nivelul de trai al românilor", a scris Dancă, joi, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că "bomba scumpirilor la energie a explodat", iar facturile la gaze şi energie electrică care au început să vină în această lună arată "un eşec de proporţii şi un dezastru naţional al Guvernului PSD - PNL".

"Unde este plafonarea, unde sunt compensările, ce s-a întâmplat cu regularizarea pentru lunile noiembrie - ianuarie, promise de Ciolacu, Ciucă, Cîţu, Virgil Popescu şi alţii? Unde este preşedintele Klaus Iohannis care îi ţine în funcţie pe aceşti incompetenţi? Soluţia este simplă. Opriţi jaful din facturile românilor. Daţi jos taxele exorbitante pe care le încasează statul pentru cheltuieli nesăbuite şi pomeni electorale şi folosiţi profiturile nesimţite ale producătorilor de energie, deţinuţi de stat, pentru compensarea preţurilor. Trebuie doar ca majoritatea PSD - PNL să adopte proiectul de lege pentru reducerea preţurilor la energie, iniţiat împreună cu colegii parlamentari din Forţa Dreptei, şi facturile se vor reduce imediat prin reducerea TVA la 5%, eliminarea accizelor, a certificatelor verzi şi a taxei de cogenerare, plus o aplicare corectă a mecanismului de compensare pentru toţi consumatorii şi pentru toată perioada noiembrie - martie", a transmis deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.