Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionut STROE, Ministrul Tineretului si Sportului: În viitorul apropiat, mă aștept ca sportul să cunoască o relansare pe baze solide

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ionuț Stroe

Intr-un interviu acordat stiripesurse.ro, Ministrul Tineretului si Sportului si candidat PNL la alegerile parlamentare, Ionut Stroe a abordat mai multe subiecte de interes national, totodata acesta a vorbit si despre planurile de viitor:

-

În viitorul apropiat, ca urmare a măsurilor pe care le-am pregătit încă de anul acesta, mă aștept ca sportul să cunoască o relansare pe baze solide, și mă voi referi în continuare doar la măsurile pe care le avem în vedere pentru a rezolva cele mai importante trei probleme pe care le-am identificat până acum: hățișul legislativ, absența tinerilor de pe terenurile de sport și subfinanțarea cronică.

La nivel legislativ, avem în vedere aducerea la zi a Legii Educației Fizice și Sportului și a celorlalte acte normative din domeniu, astfel încât să clarificăm rolurile diferitelor autorități și organizații non-guvernamentale în finanțarea activităților și cluburilor sportive, să facem mult mai atractivă investiția în sport pentru capitalul privat, să simplificăm procedura de înregistrare a noilor cluburi și așa mai departe. Scopul final este de a introduce în domeniul sportiv transparența și principiile bunei guvernanțe, de a reduce risipa de resurse și de a face finanțarea mai predictibilă.
Am spus că aducerea tinerilor pe terenurile de sport trebuie să fie un veritabil „Plan de Țară”, pentru că implicațiile sunt enorme și pe termen lung, dacă ne gândim doar la sănătate sau educație. De aceea, vom continua, cu certitudine, programele destinate atragerii tinerilor către sport: programul de vouchere pentru achiziționarea de echipament sportiv destinat celor care se legitimează pentru prima dată la un club; programul național Generația 28, prin care cei mai talentați copii să fie atrași pe calea sportului de performanță; programul Sportul se Joacă, derulat în parteneriat cu MEC, COSR și Institutul Aspen, despre care am amintit deja mai devreme. Scopul acestor programe este acela de a rezolva una dintre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă sportul românesc, faptul că avem mai mulți seniori decât copii legitimați.
Una dintre lecțiile cele mai dure oferite de anul 2020 a fost că dependența excesivă a sportului de banul public se poate transforma într-un factor major de risc, astfel încât este imperativ să găsim soluții pentru mai mult capital privat în acest domeniu. În acest scop, ne propunem modificarea legislației fiscale, astfel încât investiția într-un club sportiv să devină mult mai atrăgătoare.
În plus, vom folosi fondurile europene pentru a putea susține investițiile în infrastructura sportivă, care este în prezent în mare suferință. Vom crea și o linie specială pentru susținerea cluburilor sportive printr-un program de granturi de până la 200.000 de euro, pe care cluburile, indiferent dacă sunt organizate ca societăți sau ca asociații, să le poată accesa pentru a investi în echipamente și instalații sportive, în dotarea cabinetelor de medicină sportivă, în achiziționarea celor mai moderne soluții digitale pentru sprijinirea activității sportive și așa mai departe.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.