Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză EXPLOZIVĂ: Sebastian Ghiță, pe urmele lui Elan Schwarzenberg. Unde a fugit fostul deputat

lovitura

Presa a pornit pe urmele fostului deputat PRU Sebastian Ghiță.  Sebastian Ghiţă, pe numele căruia DNA Ploieşti a emis, miercuri, mandat de aducere, este căutat de poliţiştii pe raza întregului judeţ Prahova, aceştia desfăşurând „întreaga gamă de activităţi” pentru punerea în executare a mandatului.

Pentru că nu există indicii privind locul unde se află Sebastian Ghiță, jurnalistul Cornel Nistorescu lansează, într-un editorial publicat în Cotidianul, o ipoteză incendiară: Sebastian Ghiță a fugit în Israel.

Dacian Cioloș devoalează obiectivul său: Ce își propune să facă în România în următorii ani

Dispariția lui Sebastian Ghiță, omul de încredere al SRI pentru importuri, programe și operațiuni, la limita pierderii imunității parlamentare încă mai șochează.

Unii l-au crezut deja în Turcia cînd el era deja așteptat la DNA Prahova. Culmea este că Sebastian Ghiță s-a făcut nevăzut după o petrecere de sfîrșit de an organizată chiar de SRI. A aflat acolo ceva despre cele ce i se pregătesc pentru zilele de după agitata sa viață parlamentară? Sau a fost informat din altă parte, iar la petrecerea SRI a primit aprobarea și recomandarea de a se face dispărut? Deocamdată nu cunoaștem detaliile!

Care și cîte sunt afacerile care îl leagă pe Sebastian Ghiță de SRI? De la importarea din Israel a softului pentru interceptări până la programe sofisticate și hard, Ghiță, sub protectia generalului Dumitru Zamfir, la un moment dat adjunctul directorului SRI, a desfășurat învîrteli și contracte de sume uriașe. Preluarea Realității TV de la Sorin Ovidiu Vântu este tot o operațiune SRI-Ghiță.

Bogdan Diaconu rupe tăcerea după dispariția lui Sebastian Ghiță: Se temea...

Sebastian Ghiță a mai fost pion important și placă turnantă în afacerile din județul Prahova și, preț de cîțiva ani, a fost omul cu cea mai mare influență asupra lui Victor Ponta, un soi de numărul 2 neoficial în preajma primului-ministru.

Cîte dintre afacerile desfășurate pe vremea guvernului Ponta își au secretele și la Sebastian Ghiță? Era el urmărit ca un interpus spre descifrarea unor afaceri ale guvernului Ponta și ale premierului Victor Viorel?

Sfîrșitul comic al proiectului PRU a marcat și căderea ”infailibilului” Ghiță. După unele informații, arestarea celui mai obraznic parlamentar din România era iminentă. Asta l-a și făcut să plece repede din țară. De ce a ales Sebastian Ghiță Israelul? Acolo a desfăşurat cele mai tari afaceri de soft? Sau a înțeles că Israelul extrădează extrem de greu?

Dar Sebastian Ghiță nu știa că pe infractorii dovediți și pe escroci, Israelul îi extrădează destul simplu. Este suficient să probezi faptele!
Altceva nu știa Sebastian Ghiță!? Că Israelul nu își extrădează cetățenii. Ceea ce nu este valalabil și pentru un afacerist încurcat din Prahova!”, scrie Cornel Nistorescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.