Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPP cere parlamentarilor lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea Codului Penal

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam PNL și USR protest in parlament

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a cerut parlamentarilor să adopte în procedură de urgenţă o Lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. "IPP cere partidelor parlamentare să facă eforturi - aşa cum fac oamenii care ies în stradă de o săptămână în toată ţara, aceiaşi cărora le cereau votul acum două luni - ca prin mijloace specifice să repare, măcar în parte, abuzul comis de Guvern prin adoptarea OUG nr. 13/2017 marţi noaptea. În fapt, cerem parlamentarilor să adopte în procedură de urgenţă o Lege de respingere a OUG nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, în caz contrar, considerăm că, prin inacţiune, parlamentarii se fac părtaşi la grava încălcare a ordinii constituţionale şi a principiilor statului de drept", se arată într-un comunicat transmis, joi, Agerpres.

IPP a adăugat că în aceste zile a menţinut legătura atât cu partidele parlamentare, cât şi cu organizaţiile neguvernamentale, în încercarea de a folosi toate pârghiile civice, politice şi juridice pentru a apăra statul de drept şi justiţia, pe care le consideră "ameninţate prin recentele acţiuni şi atitudini" ale Guvernului. "Ne aşteptam ca a doua zi după noaptea în care s-a adoptat Ordonanţa, partidele parlamentare de opoziţie să fi scris şi depus la Biroul Permanent proiectul de lege respingere a OUG, pe lângă depunerea moţiunii de cenzură, făcând astfel dovada că îşi înţeleg şi respectă mandatul acordat de cetăţeni", a menţionat sursa citată.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.