DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

IPS Teofan: 'Viața noastră să fie o stăruință continuă să rămânem înăuntrul Tainei Botezului'

ÎPS Teofan

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a afirmat duminică, la Catedrala Mitropolitană din Iași, că viața fiecărui creștin trebuie să fie marcată de străduința de a rămâne înăuntrul Tainei Botezului primită în copilărie. Omul poate realiza aceasta numai perseverând în cerințele sau căutările sale, a spus ierarhul.

„În viața creștină adevărată, rolul perseverenței are un loc central. 'Viața creștină este o cruce zilnică', mărturisea Sfântul Isaac Sirul. Viața creștină este o cruce zilnică pe care o duce cel care dorește să fie cu Dumnezeu și să ajungă la Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

Citește și: CTP: ‘Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața unei Serena Williams întinerită cu câțiva ani’

„Mântuitorul Hristos a mărturisit zicând: 'Împărăția cerurilor se ia prin străduință și doar cei care se luptă, cei ce se silesc pun mâna pe ea'. Tot Domnul Hristos a spus: «Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide»”, a amintit el.

„Întrebându-se Sfântul Simeon Noul Teolog în legătură cu acest cuvânt, 'Până când să batem, Doamne? Până când să cerem? Până când să căutăm', acesta răspunde, așezându-se în gândul lui Hristos, 'Bateți atât de mult până când vi se va deschide ușa. Cereți atât de stăruitor până când veți primi. Căutați cu insistență până veți afla ceea ce căutați'.”

Afirmațiile ierarhului au fost făcute în contextul citirii Evangheliei despre femeia cananeancă ce se roagă stăruitor lui Hristos pentru fiica ei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Sanctus”, dirijat de Mirel-Costel Nechita. La finalul slujbei, credincioșii au primit anafura într-un ambalaj special.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.