Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irak: Parlamentul l-a demis pe guvernatorul din Mosul după un naufragiu soldat cu 100 de morţi

YouTube
naufragiu

Parlamentul irakian l-a demis duminică pe guvernatorul provinciei Ninive, unde un naufragiu s-a soldat cu 100 de morţi, în special femei şi copii, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Viorica Dăncilă, anunț de ULTIMĂ ORĂ din SUA: Ambasada României va fi mutată la Ierusalim (VIDEO)

Nawfel Akoub, guvernatorul provinciei Ninive (nord), precum şi cei doi adjuncţi ai săi, au fost demişi din funcţii după un vot organizat la cererea premierului Adel Abdel Mahdi.

Şeful guvernului l-a acuzat pe guvernator de "neglijenţă" şi "deficienţe clare" după ce 100 de persoane au decedat joi, ziua Anului Nou kurd şi Ziua Mamei, când feribotul în care se aflau s-a răsturnat în fluviul Tigru.

Potrivit autorităţilor locale, 63 de pasageri care se aflau pe feribotul ce se îndrepta spre un parc de agrement, sunt daţi dispăruţi.

Duminică, când doliul naţional de trei zile s-a încheiat, zeci de studenţi au participat la un marş al tăcerii, toţi îmbrăcaţi în negru.

Parlamentul a anunţat, de asemenea, că acordă titlul de "martiri" pentru victimele naufragiului, deschizând astfel dreptul la despăgubiri şi la sesizarea justiţiei în acest caz.

Cel puţin 100 de persoane, în majoritatea femei şi copii, şi-au pierdut viaţa joi într-un naufragiu pe fluviul Tigru, în plină aniversare a Anului Nou kurd şi a Zilei Mamei, fiind cel mai grav accident înregistrat în Irak în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.