Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptele de stradă se extind în Iran: un colonel al Gardienilor Revoluţiei a murit în schimburile de focuri

iran protest

În total, 19 persoane, printre care un colonel al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană, au fost ucise vineri în schimburi de focuri în provincia Sistan-Balucistan (sud-est), a informat presa de stat, în momentul în care Iranul este zguduit de o mişcare de protest, notează AFP, scrie Agerpers.

Deocamdată, nu este clar dacă aceste violenţe au legătură cu manifestaţiile care au loc în toată ţara de la moartea, pe 16 septembrie, a unui tinere kurde iraniene, Mahsa Amini, arestată de poliţia de moravuri.

Guvernatorul regiunii Sistan-Balucistan, Hossein Khiabani, a declarat pentru televiziunea de stat că 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 20 au fost rănite în confruntări, care au fost descrise drept un "incident".

"Ofiţerul regional de informaţii al Corpului Gardienilor Revoluţiei islamice, colonelul Ali Moussavi, a fost şi el ucis", a indicat televiziunea.

Vineri mai devreme, presa de stat a informat că forţele de securitate au tras în direcţia unor indivizi înarmaţi care au atacaseră o secţie de poliţie din capitala provinciei, Zahedan.

"Mai mulţi poliţişti şi trecători au fost răniţi în schimbul de focuri", a declarat televiziunea de stat.

Reprimarea manifestaţiilor care zguduie Iranul de la 16 septembrie a provocat moartea a câteva zeci de persoane, în principal manifestanţi, dar şi membri ai forţelor de securitate. Peste o mie de persoane au fost arestate de atunci în întreaga ţară, mai scrie AFP.

Provincia Sistan-Balucistan este o regiune defavorizată care se învecinează cu Pakistanul şi Afganistanul şi scena unor frecvente atentate sau ciocniri între forţele de ordine şi grupări armate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.