Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iran: Un fost vicepreşedinte încarcerat pentru corupţie

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Fostul vicepreşedinte iranian Hamid Baghai, condamnat în decembrie la 15 ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost încarcerat marţi, au anunţat media iraniene, potrivit AFP, scrie agerpres.ro

În vârstă de 48 de ani, Hamid Baghai a fost vicepreşedinte al ultraconservatorului Mahmoud Ahmadinejad, înainte de a deveni directorul său de cabinet în timpul celui de-al doilea mandat al acestui lider populist, în funcţie între 2005 şi 2013. Cei doi oameni politici sunt foarte apropiaţi. 

Pus sub acuzare pentru deturnare de fonduri şi preluare ilegală de interese în diverse tranzacţii publice, Baghai a fost condamnat în decembrie la 15 ani de închisoare. 

"Poliţişti au reţinut şi au transferat condamnatul la închisoare", a anunţat parchetul general revoluţionar din Teheran, citat marţi de agenţia Fars. 

Hamid Baghai a fost închis şapte luni în 2015 pentru motive care niciodată nu au fost făcute publice. În timp ce se mai afla în funcţie, el a făcut obiectul unei anchete pentru o serie de abateri. 

Candidaţi în vederea prezidenţialelor din mai 2017, Mahmoud Ahmadinejad şi Hamid Baghai au fost respinşi amândoi de Consiliul gardienilor Constituţiei, însărcinat cu validarea candidaturilor la alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.