Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul anunță că este normal să efectueze teste balistice, ca parte din programul său de cercetare în domeniul apărării

india.com
rachete balistice

Ministrul Apărării din Iran, Amir Hatami, a declarat miercuri că este „normal” ca Iranul să efectueze teste balistice ca parte din programul său de cercetare în domeniul apărării, relatează MEDIAFAX.

„Aceste lucruri sunt normale la nivel mondial”, a declarat Hatami.

„Programele de cercetare ale forțelor armate sunt desfășurate în fiecare an... inclusiv testele balistice”, a adăugat ministrul Apărării.

Iranul a efectuat vineri un test cu o rachetă având rază medie de acţiune, prin ignorarea apelurilor Administraţiei Donald Trump. Testul balistic a fost efectuat în interiorul Iranului. Racheta cu rază medie de acțiune a zburat pe o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri.

Citește și: În plin SCANDAL național, părinții Alexandrei au primit o scrisoare: 'Nimeni nu a făcut nimic deși se putea…'

Testul a fost efectuat în contextul tensiunilor dintre Iran şi Occident din cauza incidentelor produse în Strâmtoarea Hormuz şi în Golful Persic și ar putea fi un semnal al Iranului că nu intenţionează să cedeze presiunilor internaţionale.

Autoritățile de la Teheran a transmis sâmbătă că testul balistic efectuat de forțele iraniene a avut scop defensiv și nu a vizat niciun stat, ci doar a avut rolul de a răspunde la eventuale agresiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.