Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul cenzurează și Instagramul

instagram

Iranul a început să filtreze platforma Instagram pentru editare şi găzduire de fotografii, cenzurând doar conţinuturile considerate "jignitoare", în cadrul unui proiect guvernamental pentru control selectiv asupra reţelelor de socializare, raportează joi mass-media locale.

Acest sistem de control asupra internetului, un proiect lansat la începutul lui 2013, urmează să devină complet operaţional până în vara lui 2015, a anunţat Ministerul Telecomunicaţiilor al Iranului.

"Filtrarea paginilor cu un conţinut imoral a început ieri (miercuri) seara pe Instagram", a precizat cotidianul guvernamental Iran.

La rândul său, publicaţia Shargh, apreciază că "accesul pe alte pagini ale Instagram este posibil". "Cu o filtrare de succes a conţinuturilor jignitoare de pe reţelele de socializare nu mai este necesară blocarea completă a acestora, iar internauţii pot utiliza aceste site-uri într-un mod apropriat", a explicat cotidianul reformator.

Ministrul pentru telecomunicaţii al Iranului, Mahmoud Vezi, a anunţat joi că "prima fază a filtrării selective a fost pusă în aplicare cu succes pe reţeaua care se afla sub cea mai mare presiune". Potrivit ministrului, care nu a menţionat în mod explicit Instagram, doar între 5 şi 10 la sută din reţelele sociale care au conţinuturi considerate jignitoare sunt vizate de această interdicţie.

Autorităţile iraniene blochează în mod regulat accesul la reţelele de socializare, în special Twitter şi Facebook, după marile manifestaţii din iunie 2009 ce contestau realegerea preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad. Aceste reţele au fost intens utilizate de opozanţii iranieni pentru a-şi mobiliza susţinătorii. Alte site-uri considerate ca fiind non-islamice sau ca aducând prejudicii regimului de la Teheran au fost de asemenea blocate.

Preşedintele moderat Hassan Rohani, ales în iunie 2013, pledează pentru o temperare a cenzurii pe internet, folosit de peste 30 de milioane de iranieni (din 77 de milioane), transmite agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.