Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul merge pe pista arabă după atentatul de la Ahvaz

Stock market
atentat Iran

Tehernaul a anunţat că privilegiază pista arabă, după atentatul de sâmbătă de la Ahvaz soldat cu 24 de morţi, potrivit bilanţului revizuit în scădere, şi a promis să răzbune ”în viitorul apropiat” acest act ”terorist”, relatează AFP preluată de news.ro

Republica islamică Iran a acuzat duminică ”mişcarea Al-Ahwaziya”, arătând cu degetul mişcarea separatistă arabă din provincia Khuzestan, alcătuită din diverse mişcări.

Ahvaz este capitala Khuzestanului. Devastată de Războiul între Irak şi Iran (1980-1988), această provincie petrolieră din sud-vestul Iranului are o populaţie majoritar arabă.

Atacul de sâmbătă a fost comis de un comando de patru bărbaţi care a deschis focul cu arma automată asupra unei defilări militare şi mulţimii de spectatori, după care au fost împuşcaţi.

Atacatorii au omorât 24 de persoane şi au rănit alte 60, potrivit unui ultim bilanţ al autorităţilor locale. Televiziunea de stat a anunţat sâmbătă că au fost ucise 29 de persoane.

O ceremonie funerară avea loc luni, potrivit televiziunii de stat.

”Nu avem vreo îndoială asupra identităţii celor care au făcut asta”, a declarat preşedintele iranian Hassan Rohani, înainte a decola către New York, unde va participa la Adunarea Generală anuală a ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.