Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul răsucește cuțitul în punctul sensibil avut de forțele occidentale: ce se întâmplă cu armamentul atomic al Teheranului?

bomba atomica

Iranul răsucește cuțitul în punctul sensibil avut de forțele occidentale: ce se întâmplă cu armamentul atomic al Teheranului?

Ministerul de Externe de la Teheran a susţinut luni, prin purtătorul de cuvânt Nasser Kanaani, că armele atomice nu sunt prevăzute în doctrina nucleară a Iranului, transmite Reuters, relatează Agerpres.

"Iranul a spus de mai multe ori că programul său nuclear este destinat exclusiv unor scopuri paşnice", a insistat diplomatul.

Cu câteva zile în urmă, un comandant din Gărzile Revoluţionare - forţa de elită a republicii islamice - a avertizat că doctrina respectivă s-ar putea schimba sub presiunea ameninţărilor din partea Israelului. Ahmad Haghtalab, responsabil cu securitatea nucleară, a afirmat că Iranul "s-ar putea îndepărta de considerentele precedente".

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, care decide în ultimă instanţă privind programul nuclear, a interzis dezvoltarea armamentului atomic la începutul anilor 2000, printr-un decret religios (fatwa).

Context

„O revizuire a doctrinei și politicii noastre nucleare, precum și a considerațiilor comunicate anterior este pe deplin posibilă”, a spus Ahmad Haghtalab, responsabil cu securitatea nucleară.

Comandantul a spus că instalațiile nucleare ale Israelului au fost identificate, adăugând că „mâinile noastre sunt pe trăgaci” (pe larg, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.