Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul se răzbună - omul care a ajutat CIA să-l asasineze pe generalul Soleimani va fi executat

masina Soleimani

Iranul se pregăteşte să-l execute pe un iranian care a furnizat informaţii Statelor Unite şi Israelului cu privire la deplasările generalului iranian Qassem Soleimani, asasinat de Washington la începutul lui ianuarie la Bagdad, a anunţat marţi o sursă oficială de la Teheran, relatează AFP.

Mahmoud Mousavi Majd a fost găsit vinovat de faptul că a spionat forţele iraniene, ”mai ales Forţa Qods” şi că a furnizat Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) informaţii despre ”deplasările şi locurile unde se aflau (comandantul acsteia), generalul martir Qassem Soleimani”, a anunţat  într-o conferinţă de presă televizată un purtător de cuvânt al Autorităţii Judiciare iraniene Gholamhossein Esmaili.

”Mahmoud Mousavi Majd, unul dintre spionii CIA şi Mossad a fost condamnat la moarte. El le-a dat inamicilor noştri informaţii despre martirul Soleimani”, a declarat Esmaili.

ALERTĂ COVID-19 la Curtea de Conturi

Condamnarea la moarte a lui Majd, acuzat de faptul că a primit sume importante de bani în contul colaborării sale cu două serivcii de informaţii ale unor ţări inamice Iranului, a fost confirmată de către Curtea Supremă şi ”va fi aplicată în curând!”, a anunţat Esmaili, fără să facă alte precizări.

Arhitectul strategiei militare a Iranului în mediul geografic din apropierea ţării şi mai ales în Irak şi Siria, Soleimani, comandantul Forţei Qods, o unitate de elite însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, a fost asasinat la 3 ianuarie într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) în apropierea aeroporului din Bagdad, în Irak.

Asasinarea lui Soleimani a alimentat temeri cu privire la izbuncirea unui război direct între americani şi iranieni şi a reaprins tesniuni deja puternice între Statele Unite şi republica islamică.

Iranul a efectuat după asasinat atacuri cu rachete de croazieră, ca represalii. Într-unul dintre ele a fost doborât un avion de tip Boeing aparţinând unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.